Најновије

СРБИЈО, СТИДИ СЕ! TEРОР У ДОБА КОРОНЕ: Извршитељ и полиција усред ванредног стања покушали да иселе шесточлану породицу из свог дома (ВИДЕО)

Грађански покрет “Здружена акција Кров над главом Нови Сад” уз помоћ солидарних грађана спречио је у четвртак исељење породице Радовановић из њиховог јединог дома.

Покушај исељења породице Радовановић (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи “да су извршитељ Драган Драговић и тзв. "поверилац" у поступку који још није ни окончан - Недељко Трифковић - покушали су да одузму кров над главом шесточланој породици, и то усред пандемије и ванредног стања”.

“Недељко Трифковић је одраније познат по судским поступцима помоћу којих је пре неколико година одузео кућу својим првим комшијама, породици Љубичић. Сада се устремио и на своје друге комшије, породицу Радовановић, и покушао да уз помоћ извршитеља Драговића спроведе њихово насилно исељење. Извршитељ и повериоц, који нису успели да ту намеру спроведу у дело, су претили окупљеним грађанима”, наведено је из овог покрета.

“Здружена акција Кров над главом Нови Сад”  тврди да је поверилац покушао да прети и наређује и присутним полицајцима.

“Он се хвалио да ће звати другу полицију да му помогне. Можемо само да нагађамо шта је та "друга полиција" која би повериоцу и његовом извршитељу била подобна. Оно што можемо са сигурношћу да кажемо је да је систем јавних извршитеља једно "друго правосуђе" у служби богатих појединаца, које угрожава све нас - и дужнике и потпуно недужне - и које се не устручава се да и усред ванредног стања и опште опасности по јавно здравље покуша да избаци једну породицу на улицу.

SPREČENO ISELJENJE PORODICE RADOVANOVIĆ U NOVOM SADU

Nastavak snimka: https://www.facebook.com/zakrovnadglavomns/videos/682960165608885/?epa=SEARCH_BOX Uz pomoć solidarnih sugrađana i komšija sprečili smo iseljenje porodice Radovanović, koje bi se verovatno desilo, bez obzira na uputstva izvršiteljima Komore javnih izvršitelja i Ministarstva pravde da NE zakazuju i sprovode iseljenja dok traje vanredno stanje. Milorad Radovanović, jedan od članova porodice, ima 67 godina i kao takav pripada grupi koja je naročito osetljiva na virus korona i kojoj je zabranjeno kretanje tokom vanrednog stanja. Porodica inače živi u teškim uslovima - isključena im je struja pre uvođenja vanrednog stanja i to na zahtev poverioca. Opširnije u tekstu https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/242014/FOTO-VIDEO-Odlozeno-iseljenje-sestoclane-porodice-Radovanovic-iz-doma-na-Salajci.html?fbclid=IwAR2us6F6b0KxLMkNFedAJquGcg69KlXxOtuAcqQURL4CRpMWZotK0dGiZdM Niko bez doma!

Objavljuje Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad u Četvrtak, 30. travnja 2020.

Сиромаштво и незапосленост у земљи све више и више расту. Многи људи ће доспети у финансијске проблеме кривицом система, и биће све више и више покушаја извршитеља и богатих појединаца да профитирају на несрећи обичног народа и одузму људима последње што им је у овом друштву остало од вредности - кров над главом. У томе их може спречити само наша масовна солидарност”, закључује се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ како је Милош Ковић оплео по црногорском режиму.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА