Најновије

ТРАМП ЖЕСТОКО ОПТУЖИО КИНУ: Видео сам доказе да је вирус настао у лабораторији у Вухану! Није ми дозвољено кажем о чему је реч! (ВИДЕО)

Председник САД Доналд Трамп је, без обелодањивања доказа, оптужио Кину да је створила коронавирус у лабораторији и то свега неколико сати пошто је Национална безбедносна агенција, НСА, закључила да вирус није створен у лабораторији.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трампова оптужба била је одговор на новинарско питање "да ли је видео нешто што би га убедило да је Институт за вирологију у Вухану извор овог вируса".

"Да, видео сам", одговoрио је Трамп, наглашавајући да ускоро очекује конкретан одговор на то питање, после чега ће "одредити односе са Кином".

Упитан шта је у питању, рекао је: "То не могу да вам кажем. Није ми дозвољено".

Одмах после Кине, Трамп се обрушио на Светску здравствено организацију, наводећи да би се СЗО "морао стидети" због односа према избијању коронавируса.

"Ова земља (САД) им плаћа скоро 500 милиона долара годишње, а Кина 38 милиона", рекао је Трамп, наводећи да СЗО "не треба да измишља оправдања за људе који су направили стравичне грешке, које су проузроковале смрт стотина хиљада људи широм света".

Aмеричка Национална безбедносна агенција, НСА, саопштила је јуче да коронавирус "није дело људских руку, као и да није генетски модификован". Навели су, такође, да још истражују да ли је пандемију изазвала несрећа у лабораторији у Кини, или је контактом са животињама.

Њујорк тајмс је објавио да високи званичници Трампове администрације притискају обавештајне агенције да трагају за доказима који би поткрепили неосновану теорију да је лабораторија у Вухану место на којем је настао коронавирус.

Овај лист наводи да су се ти притисци временски подударили са кампањом коју Трамп води како би оптужио Кину за избијање пандемије коронавируса.

Дневник наводи и да је већина америчких обавештајних агенција скептична да је могуће пронаћи необориве доказе о вези лабораторије у Вухану са вирусом, док научници сматрају да је огромна вероватноћа да је вирус прешао са животиње на људе у "нелабораторијском окружењу".

"Трампови сарадници и републиканци у Конгресу настоје да оптуже Кину за пандемију како би скренули талас критика везаних за начин на који воде кризу коју је изазвао коронавирус", наводи се у тексту.

СЗО је раније саопштила да коронавирус највероватније потиче са пијаце морских плодова у Вухану.

Прочитајте ОВДЕ ко ће да замени руског премијера.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА