Најновије

У ОВОМ ГРАДУ ПРЕВОЗ КРЕЋЕ ВЕЋ ОД 4. МАЈА: Аутобуси ће ићи у ова 3 термина, ево ко ће моћи да их користи!

Градски саобраћај у Новом Саду поново ће бити успостављен од 4. маја, а путницима ће бити на располагању редован линијски превоз на целокупној мрежи линија у градском, приградском и међумесном превозу.

Новосадски аутобус (Фото: Јутјуб)

Превоз путника ће бити реализован по важећем реду вожње за суботу и то у периодима од 5.00 до 8.59 часова, потом од 13 до 16.59 и од 21 до 22.59 часова, кажу у ЈГСП Нови Сад. 

"Определили смо се за такав вид превоза јер ће нам циљна група бити запослено становништво. С обзиром на то да су и даље на снази мере забране кретања, ђаци и студенти не иду у школе и на факултете, претпостављамо да та категорија неће користити градски превоз, као и пензионери старији од 65 година могу да се крећу тек после 17 часова, када ми нећемо саобраћати, зато смо се и определили да почнемо са овим видом превоза", каже за Танјуг директор ЈГСП Нови Сад Милован Амиђић. 

Каже и да ће стање на терену показати да ли ће половином следеће недеље или тек од 11. маја, када почну да раде и вртићи, прећи на редован ред вожње. 

У периодима од 9 до 12.59, од 17.00 до 20.59 и 23.00 до 5.00 неће радити градски аутобуски превоз. 

Прецизних инструкција што се тиче броја путника у аутобусима нема, али ће према препорукама у возилима бити осим возача и редари, који ће водити рачуна о попуњености аутобуса. 

Опредељење за почетак је попуњеност до 50 одсто. До 40 путника у аутобусу довољно је да може да се држи дистанца. Биће обележена седишта на којима је дозвољено да се седи и седеће се унакрсно, а тамо где је је један ред седишта путници ће седети један иза другог. 

У возило ће, наводи Амиџић, моћи да се уђе искључиво са маском и рукавицама, а биће постављена обавештења о правилима понашања и у аутобусима и на аутобуским стајалиштима. 

Упитан да ли ће ЈГСП за путнике који немају маске и рукавице обезбедити заштитну опрему, Амиђић каже да ЈГСП за сада није донео такву одлуку, али да ће о томе разговарати са представницима Града, с обзиром на то да ЈГСП нема могућности да сам тако нешто обезбеди. 

Од 4. до 11. маја неће се продавати карте у аутобусима, већ ће моћи да превезу искључиво путници који имају месечне претплатне карте. 

Продаја претплатних месечних маркица за месец мај биће организована од 4. маја на продајним местима ЈГСП-а, у Шафариковој улици од 10 до 17 часова, на Футошкој пијаци од 7 до 15 часова и на продајном месту које се налази на платоу испред железничке станице од 7 до 15 часова.

Захтеви за предрачун се подносе на gspns@gspns.rs . 

На питање да ли ЈГСП рачуна на евентуалне гужве на стајалиштима и да ли ће бити довољно аутобуса на свим линијама, Амиђић каже да у резерви имају 70 возила, тако да ће тамо дге су гужве пуштати додатне поласке. 

Др Кисић Тепавчевић објаснила који су то показатељи да је вирус ослабио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА