Најновије

"ГДЕ ГОД СЕ ОКРЕНЕШ ВИДИШ САМО УЖАС": Група "НБГ" екранизовала “Ванредно стање”! (ВИДЕО)

“У данашње време није тешко наћи инспирацију за овакве песме” каже група НБГ поводом објављивања видео спота за песму “Ванредно стање”. 

НБГ (Фото: Мулитмедија мјузик)

Београдска група НБГ почетком године објавила је нови албум “Нама остаје само пунк” за издавачку кућу Мултимедиа Мјузик. Непуних месец дана након што се у продаји појавило ово издање на којем се, између осталих, нашла и песма “Ванредно стање”, свет је задесила пандемија Ковид 19, а Србију је задесило – ванредно стање! Последњи полицијски час овог пролећа, момци су обележили објављивањем видео спота за ову песму која је, стицајем околности, постала својеврсна химна српских рокера у изолацији.

Песма „Ванредно стање“ није написана поводом ове ситуације која нас је задесила, настала је пре око три године. Да ли су чланови бенда били далековиди, или живимо у околностима у којима су нам ове теме уобичајене?

“У последњих десетак, а богами и више година, у целом свету се дешавају ужасне ствари које владајуће елите или не желе или не могу више да контролишу. Ванредно стање на целој планети као редовно стање које су сви прихватили и навикли да живе у условима који нису достојни човека. Људе хране лошим вестима, лошом храном, лошим манирима и неукусом у сваком погледу. Где год се окренеш, видиш само ужас” објашњавају момци и додају да за овакве и сличне теме данас није тешко пронаћи инспирацију: „Наша генерација је по многим питањима била прилично далековида и многе ствари које су нам се десиле успела је да предвиди. То је вероватно последица вишедеценијског испирања мозга и живота на ивици достојанства, често и испод те границе. Волели бисмо да смо могли да предвидимо неке лепше ствари које ће се десити човечанству и овом нашем напаћеном и изманипулисаном народу, али тако је како је и сви морамо са тим да се носимо.”

Режију и монтажу видео спота за песму „Ванредно стање” урадио је Бранислав Годић, а у споту су коришћени и снимци Београда које су чланови и пријатељи бенда направили за време трајања полицијског часа. На снимцима доминирају прикази празних шеталишта, паркова и улица: „Те сцене на које ми као људи који су одрасли и живе у једној прилично насељеној средини као што је Нови Београд апсолутно нисмо навикли, су прилично језиве и делују тотално апокалиптично“ 

На песми „Ванредно стање“ се као гост појављује и Дракула, певач групе Директори. Објављена је на албуму „Нама остаје само пунк“ издатом почетком године за издавачку кућу Мултимедиа Мјузик. Албум је доступан у продавницама Мултимедиа Мјузик, у књижарама Вулкан или путем сајта www.multimedia-music. com.

Снежана Богдановић и Уликс Фехмиу у филму “Син” на онлајн биоскопу “Мој оф”.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА