Најновије

"ПОСТОЈИ ЗНАЧАЈНА КОЛИЧИНА ДОКАЗА": Немачки обавештајци разоткрили Трампа, а спомињу и тајни савез!

Упорна тврдња Беле куће да је Цовид-19 потекао из кинеске лабораторије није ништа друго него прорачунат потез који је требао да отклони бес Американаца од начина на који Трамп решава кризу, наводно верују немачки шпијуни.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Попут својих колега преко Атлантика, немачка обавештајна служба, БНД, такође је покушала да повеже тачке након што је Трампова администрација повезала нови коронавирус са лабораторијом у Вухану.

Према часопису Шпигл, шпијунска агенција посегла је за партнерским службама које чине обавештајни савез "Пет очију", тражећи од њих да пруже било какав доказ који би подржао теорију лабораторије. Ниједна тајна служба из САД-а, Велике Британије, Канаде, Аустралије и Новог Зеланда није била вољна да то поткрепи БНД-у, открио је магазин.

Знатан одговор - или можда његово одсуство - натерао је БНД да наложи поверљиво писмо министарки одбране Анегрет Крамп-Каренбауер, у које је увид имао Шпигл. Теорију су назвали прорачунском диверзијом коју је предузела Бела кућа.

Амерички председник Доналд Трамп, каже БНД, покушава да искористи оптужбе како би "одвратио [пажњу] од сопствених грешака и усмерио гнев Американаца према Кини."

Трамп је раније узвикнуо да је видео доказе који поткрепљују ову теорију. „Имамо људе који на то гледају веома, веома снажно. Научни људи, обавештајни људи и други ", рекао је и додао:" На крају ћемо имати врло добар одговор."

Државни секретар Мајк Помпео био је јаснији, тврдећи да постоји "значајна количина доказа" да је нови коронавирус настао из лабораторија у Вухану.

У међувремену, припадници америчке обавештајне заједнице радије су били крајње опрезни по том питању. Уред директора националне обавештајне службе, који надгледа америчке шпијунске агенције, извршио је ретку медијску интервенцију рекавши да се држи "широког научног консензуса" да Цовид-19 има природно порекло.

Политичари с друге стране Атлантика били су очито истог мишљења. "Размотрили смо ово и немамо никаквих доказа да је ово коронавирус који је направио човек", изјавио је ове недеље министар здравља Велике Британије Мат Хенкок. "Нисам видео ништа што би потврдило ову тврдњу", поновио је.

Исто тако, аустралијски премијер Скот Морисон одбија да се држи теорије лабораторије, не видећи „ништа што то наговештава“.

Америка блокирала резолуцију у УН о прекиду ватре током пандемије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА