Најновије

ПУТИН ПОСЛАО ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗАПАДУ: Наоружаћемо војску системима без конкуренције у свету!

Русија ће, без обзира на околности, реализовати планове о опремању војске новим наоружањем, наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге, поручио је председник Русије Владимир Путин у честитки поводом Дана победе студентима завршних година руских војних универзитета и академије Министарства одбране Русије.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

„Наставићемо да развијамо и усавршавамо Оружане снаге. Без обзира на околности реализоваћемо наше планове о јачању свих родова и врста војске, наоружавању војске напредним оружјем и опремом, укључујући и стратешко наоружање, као и високопрецизним и хиперсоничним системима, беспилотним аутоматизованим ударним системима, којима до сада нема пандана у свету“, наводи се у саопштењу руског лидера, које је објављено на сајту Кремља.

Путин је истакао да лекције Другог светског рата и цела историја земље уче да руска војска увек треба да буде снажна, способна да одговори на било какве изазове и претње, да поуздано осигура суверенитет и националне интересе земље, безбедност и миран живот свих становника.
Руски лидер је изразио уверење да ће се они који тек излазе са војних универзитета увек угледати на генерације победника.

„Легендарне традиције руске војске биле су и остале извор духовне чврстине и снаге наше војске“ , истакао је Путин.

Он је додао да верује да ће официри професионално и достојно учествовати у решавању свих важних задатака, да ће ефикасно примењивати стечена знања и вештине током оперативне и војне обуке, као и у развоју модерног наоружања и технике.

Свет 2020. године обележава 75. годишњицу победе над фашизмом и капитулације нацистичке Немачке.

У оквиру пројекта „75 година од Велике победе“, Спутњик вам представља ексклузивне материјале о Другом светском и Великом отаџбинском рату. Сазнајте све о највећим биткама и херојима Другог светског рата, читајте сведочења преживелих, коментаре стручњака, погледајте документе које је декласификовало руско Министарство одбране, архивске фотографије и видео-снимке.

Немачки обавештајци разоткрили Трампа, а спомињу и тајни савез! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА