Најновије

"РАТ" ШТРАЈКОМ ГЛАЂУ: Посланици и власти и опозиције у протесту, сви седе испред Скупштине Србије (ФОТО)

Око поднева посланици опозиције Миладин Шеварлић а потом и лидер Двери Бошко Обрадовић најавили су да ће штрајковати глађу, свако из својих разлога. Међутим, листа штрајкача се ту није завршила, јер им се придружило и двоје посланика СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

Тако ова недеља, током које посланици мењају изборне законе, заправо протиче у штрајковима глађу и власти и опозиције. Сада сво четворо народних посланика седе испред парламента.

Први од њих у ову врсту протеста ступио је Шеварлић, испред Скупштине Србије и одевен у народну ношњу, а као разлог навео је немогућности да у Скупштини Србије издејствује расправу о Косову. Рекао је и да је “парламент Србије срамота” која служи “за спровођење једноумља владајуће странке”, уз оцену да је СНС “национално неодговорна”.

Врло брзо, да се придружује Шеварлићу обзнанио је Обрадовић, који је на свом твитер налогу навео и да верује да неће бити једини.

- Не само због очувања Косова и Метохије у саставу Србије, али на првом месту зато. А онда због кршења Устава, рушења демократије и одлагања избора - написао је Обрадовић.

Док се све ово дешавало, у Скупштини Србије је трајала расправа, и током које је саопштено да у штрајк глађу ступају и посланици из редова СНС Мартиновић и Божић.

Да се то десило потврдила је и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, која је казала да је са Мартиновићем разговарала на ову тему.

- Рекао ми је да наставимо са седницом, јер то није штрајк против Скупштине Србије - рекла је Гојковић.

Мартиновић је појаснио да су се он и његова колегиница на овај корак одлучилу са циљем да " тужилаштво и судство реагују на фашистичке испаде Бошка Обрадовића", и да се процесуирају они који су "физички насрнули на посланика Маријана Ристичевића и нанели му повреде".

- Тужилаштво мора да реагује када на земљу баците народног посланика Маријана Ристичевића, шуитрате га у главу, нанесете му тешке телесне повреде, а онда кажете да је Ристичевић имао нож, а при том знате да није имао нож већ кључеве од аутомобила - рекао је Мартиновић, који је додао да су "већину тужилаца и судија у Србији бирали људи попут Драгана Ђиласа који их контролише".

Он је казао да се обраћа и у име свих грађана који желе да Србија буде нормална и пристојна држава у којој се људи на улици не туку, у којој се не туку политички противници и неистомишљеници, него се са њима разговара у парламенту.

Како је рекао, тужилаштво ће од данас морати да ради свој посао и да насилнике и фашисте приведе правди.

Божић је рекла да је ово што она и Мартиновић раде њихов протест и скретање пажње на све оно што се дешавало у претходним данима, а посебно напад на посланика Маријна Ристичевића.

- Мислим да сваки нормалан грађанин Србије мора да укаже на све оно што се дешава и на појаву фашизма у свом пуном облику, а кога упражњава колега Бошко Обрадовић - рекла је Божић.

Са друге стране, у Скупштини Србије настављена је седница, где је такође било речи о штрајку глађу.

Ђукановић: "Ово је манипулација"

Посланик СНС Владимир Ђукановић је рекао да Шеварлићев штрајк глађу манипулација, а за изјаву председника Србије о "стицању суверенитета Косова на целој својој територији", коју је Шеварлић пустио, рекао да је изјава од пре годину дана, а не од јуче, и притом је, каже, извађена из контекста.

- Спорна изјава, и то истргнута из контекста, није дата јуче, неко је преваром ставио да је 9. 5. 2020. О чему се овде ради? О каквом безобразлуку се ради? Неко на бестидан начин манипулише - рекао је Ђукановић који је додао да то показује "чиме све опозиција служи и онда глуми циркус".

Како наводи, онда му се придружио лидер Двери Бошко Обрадовић, по оној "видела жаба да се коњ поткива", пошто нема више где да нађе подршку.

- Ово је најгора манипулација. Покушали су да преваре људе. Тако се води предизборна кампања - рекао је Ђукановић.

Прочитајте ОВДЕ   све детаље о овом штрајку глађу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА