Најновије

СКУПШТИНА ДАНАС НАСТАВЉА СА РАДОМ: На дневном реду изборни закони

Посланици Скупштине Србије наставиће данас рад расправом о амандманима на измене и допуне Закона о избору народних посланика и измене Закона о локалним изборима.

Српски парламент (Фото: Јутјуб)

Како је саопштено, та два предлога закона се односе на очување здравља од заразне болести Ковид 19 у изборном процесу, с обзиром да и даље постоје препоруке о поштовању одређених правила понашања, које се пре свега односе на физичко дистаницрање.

С обзиром да нису све странке које желе да учествују на изборима предале листе, оне ће наставити процес прикупљања потписа, а осим јавних бележника, потписе бирача ће оверавати и општинске и градске управе.

За избор народних посланика потребно је 10.000 потписа, а рокови за предају листа на оба нивоа су 15 дана пре одржавања избора.

Основни судови и даље могу да оверавају потписе бирача, али само у општинама и градовима у којима нема јавних бележника.

Други разлог предлога измена и допуна Закона о избору народних посланика јесте ''политички договор'' који је постигнут на састанку председника Србије Александра Вучића и представник свих листа које су заинтересоване да учествују на изборима 21. јуна.

Ова фотографија др. Кона је изазвала згражавање на друштвеним мрежама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА