Најновије

НЕСТОРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА БРИЉИРА! ОПЕТ ШОКИРА ИЗЈАВОМ О МИЛАНУ: Шопинг ће сада бити невероватно повољан

Шопинг у Италији је била шала да релаксира људе, било је есенцијално да тада кажемо да ће скоро сви да преживе, рекао је др Бранимир Несторовић, покушавши још једном да објасни сада већ чувену изјаву са конференције за штампу од 26. фебруара "да би наше жене упркос корона вирусу који је харао Италијом требало слободно да иду у шопинг у Милано".

Др Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Шта сам ја тада рекао? Рекао сам да ће епидемија трајати два месеца, да ће доћи април, да ће доћи УВ зраци, да ће се стварати витамин Д у кожи. Све се десило, сем шопинга у Италији. Кажу сада да ће шопинг у Италији бити невероватно повољан, тржни центри су потпуно празни, кукају да не могу ништа да продају. Кад прође корона - рекао је у свом стилу Несторовић током гостовања на РТВ Панчево.

По њему, опасности од короне у Србији скоро да више нема.

- За све ван ризичних група, дакле старијих од 65 година и хроничних болесника, пандемија је скоро готова. Када се излази напоље треба да се поштују мере, али и не морају. Ми немамо наређења, само препоруке. Старији од 65 година би могли још две-три недеље да носе маске када су у затвореном простору, напољу никако не. Ово више није онај вирус са почетка.

Много буке је подигла и прича др Несторовића да би сада било идеално време да се људи заразе.

- Вирус бира кога ће да инфицира. Сад је моменат да се заразимо. Светска здравствена организација је то препоручила, шведски модел, али уз заштиту старијих. Право је људи да се заразе, то не значи да ћемо ми да терамо људе да се заразе. За оне који не спадају у ризичне групе стварно нема опасности. Шанса да се човек од неких 40 година зарази сада је 0,01 одсто. Напољу нема потребе за маскама - рекао је Несторовић.

Доктор Несторовић је причао и о начину лечења вируса.

- Вирус може да се лечи и светлошћу. Он има своју фреквенцију која износи 44 херца. То је још један разлог да се сунчате.

Много се прича да је короне било још крајем 2019. године у Европи.

- Вирус је био у децембру у Француској, Италији, вероватно и код нас. Француз је имао корона пнеумонију. Вероватно је случајева било у целој Европи, и у Србији где је изазивао упалу плућа. Онда то није могао да буде вирус из Вухана који је тада био затворен град.

Коначно, др Несторовић се осврнуо и на проценат смртности.

- Он је сада између 0,4 и 0,8 одсто. Ја мислим да се вирус неће појавити други пут - закључио је Несторовић.

Шта је економски аналитичар закључио око економске кризе у Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА