Најновије

ОБРАДОВИЋ: СНС лаже да сам узимао храну!

Лидер Двери Бошко Обрадовић од јутрос наставља штрајк глађу испред Скупштиње Србије. Он је потврдио да је иза поноћи ушао у Скупштину, али свој протест данас наставља испред парламента, на степеништу.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

“После поноћи сам унутра, а од ујутро цео дан напољу”, написао је Обрадовић у краткој СМС поруци.

На питање да ли наставља штрајк глађу, без икаквих ублажавања, Обрадовић је одговорио: “Апсолутно”.

Обрадовић је у изјави за агенцију Бета одбацио тврдње Српске напредне странке да је у Скупштини узимао храну, подсетивши да није могуће ништа унети у зграду а да то не провери служба обезбеђења која, по његовим речима, може да “посведочи да је лаж” да је унета храна.

“Тешко је проценити у овом тренутку докле ће ово трајати, сигурно је да се морам држати оног што сам рекао – да сам овде, да штрајкујем глађу док ме служи здравље и док не дође до испуњења оног што сам тражио”, рекао је Обрадовић.

Како је навео, “тражио је једну крајње разумну и конструктивну ствар, а то је разговор власти и опозиције” који, како је додао, не може да организује председник Српске напредне странке Александар Вучић, јер он за опозицију нема више никакав ауторитет нити му се може веровати.

Он је навео да то мора бити нека неутрална личност, мимо политике, око које обе стране имају сагласност да може да позове да се разговара, додајући да је спреман сваког тренутка да се одазове позиву на разговор у том случају.

Према његовим речима, циљ разговора је одлагање избора на шест месеци, јер за њих сада нема “ни здравствених ни демократских услова”.

На питање каква је реакција осталих чланица Савеза за Србију на његов захтев за активан бојкот избора, он је рекао да очекује “позитиван” исход тог захтева, јер “седењем код куће и ћутањем ништа не може да се промени”.

“Посетили су ме Жељко Веселиновић, Драган Ђилас, Борко Стефановић, који су ми пружили подршку, а председавајући СЗС Јанко Веселиновић је рекао да ће данас доћи”, рекао је Обрадовић.

Он је нагласио да није никог позивао да му се овде придружи, поготово не у штрајку глађу, али позива све на активну бојкот кампању за одлагање избора, напомињући да сви имају обавезу да јединствено наступе.

Штрајк глађу јуче је почео самостални посланик Миладин Шеварлић. Након тога у том виду протеста му се придружио Обрадовић. Одговор је уследио и  из владајућег СНС, па су штрајк почели и посланици Александар Мартиновић и Сандра Божић.

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента. Он је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

Докторка Дарија Кисић Тепавчевић гост је емисије Хит твит где је прокоментарисала зашто су је медији тако често стављали у први план за разне теме, а потом је одговорила и да ли би била министар здравља у следећој Влади.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА