Најновије

ПОДМУКЛИ ПЛАН АМЕРИКАНАЦА! Под окриљем ноћи пребацили џихадисте из Сирије у Ирак! Главни циљ: Изазивање терористичких напада

Америчке војне снаге евакуисале су припаднике Исламске државе из Сирије у Ирак, тврди један од вођа ирачке фракције Бадр, Мохамед Махди ал-Бајати.

Припадници Исламске државе (Фото: Јутјуб)

“Очевици који живе поред границе са Сиријом обавестили су наше безбедоносне званичнике да америчке трупе изводе велики трансфер терориста ИД из Сирије у Ирак”, рекао је Ал-Бајати.

Он је истакао да су терористи пребачени на северозапад Ирака. Овај политичар је истакао да се шпекулише да би распоређивање џихадиста требало да изазове пораст терористичког насиља како би се оправдало присуство Американаца у Ираку и Сирији. 

Ал-Бајати тврди да постоје снимци које је наводно објавила ирачка провладина милиција Харакат Хезболах ал-Нујаба на којима се види да су амерички хеликоптери слетели у један сиријски град под окриљем ноћи. Они су преместили непознате наоружане особе из Сирије у Ирак, а ова милиција тврди да се ради о припадницима Исламске државе.

Америчка влада није желела да коментарише ове тврдње, али је одбацила било какву повезаност са терористичким групама. 

Влада у Дамаску више пута је оптуживала званични Вашингтон да користи припаднике терористичких група за своје интересе. Бела кућа је ове тврдње назвала “апсурдним”.

Ирачке народне снаге су током викенда објавиле да су спречиле покушај припадника ИД да се инфилтирају у провинцију Анбар. 

Ирачка војска је током дана напала положаје припадника ИД у Мосулу. За сада нема података о рањенима и погинулима.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Ангела Меркел изненада обратила Немцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА