Најновије

УПОРЕДИО МЕРКЕЛОВУ СА ХИТЛЕРОМ! Малтешки амбасадор у Финској поднео оставку!

Малтешки министар спољашњих послова Еварист Бартоло обећао је да ће се извинити немачкој амбасади због поста који је назвао “неосетљивим” и уверава да коментари Замита Табоне о немачкој канцеларки Ангели Меркел нису одраз пријатељства и међусобног поштовања Малте и Немачке.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Малте у Финској Михаел Замит Табона поднео је оставку након што је у посту на Фејсбуку упоредио немачку канцеларку Ангелу Меркел с Адолфом Хитлером.

У свом посту на Фејсбуку амбасадор је написао да је Хитлер на крају заустављен пре 75 година и питао се ко ће зауставити Ангелу Меркел. Затим је написао да је Меркел “испунила” Хитлеров сан о контроли Европе. Иако је пост од тада избрисан, он је подељен на Твитеру.

Малтешки министар спољашњих послова Еварист Бартоло обећао је да ће се извинити немачкој амбасади због “неосетљивог” поста. Бартоло је такође рекао да дипломате треба подсетити шта је прикладно написати на друштвеним мрежама и нагласио да коментари Замита Табоне о немачкој канцеларки Ангели Меркел нису одраз пријатељства и међусобног поштовања Малте и Немачке.

“У вези с тим, министар Бартоло понавља посвећеност малтешке владе да продуби снажне и дуготрајне билатералне односе између две земље”, саопштило је Министарство спољашњих послова.

Извори у Министарству спољних послова кажу да је тај пост “срамотан за Малту” и биће осуђен у дипломатским круговима.

Према речима Бартола, тражио је од амбасадора да обрише пост чим је чуо за то. Министарство спољашњих послова прихватило је оставку амбасадора са тренутним дејством. Замит Табона је био амбасадор у Финској од 2014. године.

Прочитајте ОВДЕ    да ли је Кина знала нешто што други нису.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА