Најновије

СЕРВЕР СЕ БАШ ОСИЛИО! НОВИ УДАР НА СРБИЈУ: Амерички стручњак за Балкан тражи да Русија призна лажну државу Косово! Али то није све!

Aмерички стручњак за Балкан Даниjел Сервер изјавио је да сматра опасним најновије сигнале да Русија може бити укључена у дијалог за нормализацију односа између Београда и Приштине.

Данијел Сервер (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, очекује да ће САД вршити притисак на тзв. Косово како би се омогућило Русији да буде укључена у процес, али, како је навео, то не би требало да дозволе званичници у Приштини.

Сервер је прокоментарисао изјаву портпарола специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела, Дика Кастина, који је рекао да су Русија и било ко други, који имају идеје за мир, стабилност и просперитет на КиМ и Србији, добродошли.

Кастин се осврнуо на изјаву руског амбасадора у Београду Александра Боцан Харченка, који је рекао да коначни споразум треба да буде донесен преко Савета безбедности Уједињених нација, односно да се усвоји нова резолуција која ће заменити Резолуцију 1244 и да ће се Русија укључити у процес ако то Србија затражи.

"Тзв. Косово се може суочити са великим притиском САД да дозволи Русији да се укључи у процес, што се може видети из изјаве из Гренелове канцеларије да су 'сви добродошли'. Приштина би требало да се јасно и недвосмислено суочи са катастрофалним предлогом за поделу", оценио је Сервер.

Руски амбасадор у Београду такође је рекао да размену територија и других идеја "могу оценити само Приштина и Београд".

Према Серверу, питање размене територија одговара Русији, која жели да оправда анексију Крима од Украјине и стварање "марионетских држава" унутар Грузије и Молдавије.

"Русија би се требала укључити само ако се Приштина сложи, а то се не би требало догодити док Русија не призна тзв. Косово као независну и суверену државу у постојећим границама. Јасно је да Русија тражи територијално решење које ће помоћи оправдавању анексије Крима и стварању марионетских држава у Јужној Осетији, Абхазији и Приднестровљу", закључио  је Сервер.

Прочитајте ОВДЕ како хрватски медији гледају на тренутну ситуацију у Србији и режим Александра Вучића.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА