Најновије

СКАНДАЛ НАД СКАНДАЛИМА! Трамп прекршио председничка овлашћења!

Врховни суд САД ће размотрити три крупна случаја у вези с настојањима Представничког дома Конгреса и пороте једног њујоршког суда да добију копије финансијске евиденције о пословању председника Америке.

Трамп (Фото: flickr. com)

Трамп је, за разлику од својих претходника, одбио да достави документа која би могла да омогуће увид у размере његовог богатства и породичне послове са некретнинама, подсећа Ројтерс, наводећи да ови случајеви представљају тест ограничења председничких овлашћења у односу на Конгрес и државне тужиоце у САД.

У два од три случаја реч је о покушајима одбора у Представничком дому, у којем већину има Демократска партија, да дођу до финансијске евиденције вођене у три компаније са којима је сарађивао Трамп - у рачуноводственој фирми "Мазарс", као и две банке," "Дојче банке" и "Капитал уан".

Врховни суд ове је случајеве објединио у један, а трећи случај односи се на још један захтев "Мазарсу" да достави сличне информације о Трамповим пословима, укључујући и пореске пријаве. Захтев је поднет у оквиру истраге велике пороте једног суда у граду Њујорку.

Очекује се да ће одлуке Врховног суда у овим случајевима бити донете до краја јуна, пошто су претходно ниже судске инстанце у Вашингтону и Њујорку донеле пресуде против Трампа.

Путин наложио пребацивање чувених тенкова Т-34 у Севастопољ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА