Најновије

ДАНИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ СУ ОДБРОЈАНИ: Свет сутрашњице значи враћање граница! Француска предложила алтернативу Бриселу

Дани Европске уније, која представља „вештачку творевину“ – одбројани су, изјавила је француска политичарка Марин Ле Пен и предложила да се уместо ЕУ формира „Европа нација“, заснована на поштовању националних карактеристика и независности сваке земље.

Француска политичарка Марин Ле Пен (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за лист „ Valleurs actuelles“ француска политичарка је истакла да је криза, изазвана вирусом корона, поставила темељ променама и вратила у свакодневни говор Европљана речи као што су „границе“, „суверенитет“ и „национални интереси“. Ле Пен указује да се ЕУ спрема да прослави 70. годишњицу потписивања Шуманове декларације с великом помпом, али да је то једноставно „класичан покушај стварања митова“.

Она је подсетила на судбину совјетске империје, која се распала због своје „идеолошке апсурдности“.

Француска политичарка је додала да је Европска унија „лабораторијско једињење тријумфалне глобализације, вештачка творевина, која постоји као прототип светске владе“.

 

Према њеном мишљењу, ЕУ је „завршила своје“ и у периоду кризе изазване вирусом корона, народно разочарење „ненародном власти“, која је показала своју недоследност и равнодушност, постепено прераста у одвратност.

Истовремено, како је истакла, то не значи да је европска идеја мртва. јер „Европска унија није Европа“.

Ле Пенова је апеловала на 500 милиона „правих Европљана“ да се присете духа солидарне Европе, коју „не треба формирати, јер већ постоји“.

„Њој није 70 година, она блиста од почетка“, изјавила је француска политичарка.

Међутим, како је додала, „права Европа“ може бити организована искључиво око нација, „разноликих и стваралачких народа“, уз безусловно поштовање националних осећања.

Према њеним речима, сада се појављује смисао речи „суверенитет“, „границе“, „стратешка држава“ и „национални интереси“, и „за тим  семантичким пробојем види се идеолошка победа,  која ће ускоро резултирати политичким потресима“.

„Суверени народи у сувереним државама, Европа, која се налази на путу сарадње и поштовања нација – тај природни поредак ствари постепено се враћа на своје место“, закључила је Ле Пенова.

Шта се десило у руској бази Хмејмим сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА