Најновије

Ђукановић: Странку можемо да назовемо и Александар Вучић

Представник владајуће Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић је јуче изразио уверење да ће у Београду бити нових избора, те одбацио захтев да на изборним листама не буду имена оних који нису кандидати.

Он је за Пинк казао „да опозиција не може да их натера да склоне име Александра Вучића са листе” а, како је додао,„ тако могу и странку да назову и то нико неће моћи да им замери”.

„Верујем да ће бити избора. То ће бити нови избори”, истакао је Ђукановић, те позвао грађане да не гласају „за егзибиционисте, већ за озбиљне опције”.

Прма неговим речима, власт може да прихвати захтев да се потписи подршке грђана листама кандидата оверавају код нотара или у суду.

Иницијатива „Проглас” недавно је изнела је списак минималних услова за одржавање наредних изборних процеса, а међу којима је и да „у називу листе не сме бити име онога ко није кандидат”.

Та иницијатива је навела да ту спада и „ревизија постојећег и састављање тачног бирачког списка”, „одржавање свих преосталих избора у исто време”, „овера потписа за подршку кандидатури само код нотара и суду”.

„Медијски плурализам” и „правна и политичка одговорност за изборни инжењеринг”, такође спада у „минималних услова за одржавање наредних изборних процеа, саопшти су је 15. фебруара представници ПроГласа.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА