Најновије

НАСТАВЉА СЕ ХИСТЕРИЧНА АНТИСРПСКА КАМПАЊА: Групи од 20 медицинских радника забрањено да кроче на КиМ

Приштина је данас, после неколико дана ирационалне и хистеричне кампање против српских здравствених радника, учинила незамисливо и забранила групи од 20 лекара и медицинских сестара из централне Србије да преко административног прелаза Мердаре кроче на Косово и Метохију.

Приштина (Фото: Јутјуб)

- Нема јасније и огољеније потврде да је у Приштини шовинизам прокламован као друштвена вредност, и да у атмосфери мржње коју систематски стварају приштински политиканти, нема места ни за најелементарније обзире хуманости - саопштила је Канцеларија за КиМ.

Српски здравствени радници, како се истиче, спречени су да ступе на Косово и Метохију, иако су тамо рођени и провели већи део свог живота, под изговором да немају косовске радне дозволе.

- Према њима је на тај начин почињен двоструки злочин, јер након што су били приморани да се својевремено, пред подивљалим албанским шовинизмом склоне у централну Србију, сада им се не дозвољва ни да испуњавају своју хуману дужност, као што су то чинили и до сада, не правећи разлику по вери или нацији - каже се у саопстењу.

Користећи бесмислене административне изговоре, наглашава Канцеларија за КиМ, Приштина је још једном пљунула на човечност и показала да су тековине европске цивилизације на самопроглашеном Косову мртво слово на папиру.

Зато захтевамо од међународне заједнице и њених представника на терену да заузму најоштрији став према оваквој антихуманој и злочиначкој пракси, истиче се у саопштењу.

У року од 12 сати стигло два милиона пријава за 100 евра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА