Најновије

АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ ОШТРО О ДЕШАВАЊИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Увести мере реципроцитета! Шта је следеће, кукасти крст на Острогу?! (ВИДЕО)

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да што пре уведе мере реципроцитета према Црној Гори.

Александар Шешељ (Фото: СРС)

„Уколико је црногорски режим спреман да настави прогон српског народа у Црној Гори, да им показује како Србима у Црној Гори није место, Влада Србије мора да уведе мере реципроцитета, ако они већ забрањују српски језик и писмо, дискриминишу Србе код запошљавања у јавном сектору, забрањују окупљања, забрањују и кажњавају појаву српске заставе, уколико покушавају да отму српску заставу и њену имовину у Црној Гори”, казао је народни посланик и заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на конференцији за медије у холу Народне скупштине Србије.

Он је додао да се Србима забрањује улаз у Црну Гору, како је навео, чак и онима који су тамо рођени.

„Ми треба да одговоримо мерама реципроцитета, па да на пример власт у Србији забрани Председништву, Главном одбору ДПС-а и сарадницима председника Црне Горе Мила Ђукановића улазак у Србију. Да покажу на тај начин озбиљност. Да се и они мало забрину када више не могу да приђу својим становима, па и свом бизнису по Србији”, оценио је Шешељ.

Он је подсетио да је Влада Србије упутила дипломатску ноту Влади Северне Македоније поводом поштанске марке на којој је била мапа Независне државе Хрватске, и додао да је то начин дипломатске комуникације, док изостаје адекватна реакција поводом актуелних хапшења свештенства Српске православне цркве у Црној Гори.

„Шест месеци, шта се све дешава у Црној Гори, а на то се не реагује!? Шта још треба да се деси да би Београд нешто предузео!”, истакао је Шешељ.

Према његовим речима, потребно је да се и у Савету безбедности Уједињених нација разговара о томе.

Американци мењају тактику према Косову? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српска Радикална Странка

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА