Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ: За себе тврди да је опозиционар, али ево шта мисли о опозицији и власти у Србији!

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, изаћи ће на предстојеће изборе и покушати да освоји посланички мандат у Скупштини. Иако је ових дана фокусиран на прикупљање потписа неопходних за учешће у изборној утакмици, одвојио је мало времена да открије кључне мотиве због којих је одлучио да уђе у политичку арену, али и какав утисак је стекао о представницима власти и опозиције за ова два месеца колико је по повратку из хрватског казамата провео у Србији.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

- Оставио сам у Хрватској 62 човека који годинама труну у усташком затвору, а криви су за неке ратне злочине који им се стављају на терет исто колико и ви или ја, прогоњени су по националној основи, зато и њихове прогонитеље зовем нацистима! Осуђени су без доказа, њих Србија није заборавила, за њих Србија никада није ни чула. Не бих ни ја да нисам био тамо, они њих скривају, муче посебним методама, ево на сваких 60 минута те Србе ће и вечерас, као и свако претходно вече, будити. Њима сам обећао да ћу затражити мандат у Скупштини Србије и да ћу говорити о њима, да ћу спречити да се икада више догоди да један Србин буде ухапшен и процесуиран без иједног доказа - каже Капетан Драган.

На изборима ће наступити са групом грађана, а листа ће носити његово име.

- Велики посао је сакупити 10.000 потписа, не због проналажења 10.000 људи, него због читаве процедуре, али верујем да ћу успети. Имам сараднике, пријатеље, ратни другари су такође ту, председници разних удружења који су ми и понудили и кандидате који ће бити на листи, а ја од њих тражим само да подржавају оно за шта се ја борим. Мој посао биће одбрана, одбрана Срба по затворима, одбрана наше породице, жена, деце, борба против педофилије. Терор над Србима не спроводи се само у Хрватској, нажалост, исти принцип распрострањен је и на Косову и у Црној Гори, у Босни је то још под контролом јер знају да са Додиком нема шале - објашњава Кеп.

Он каже да не очекује да ће неко негативно реаговати на његов улазак у политику и да ће било коме бити сметања, додаје и да нипошто неће да се припаја ниједној политичкој струји.

- Опозиционар сам у души одувек био, добра опозиција је добра за државу. Али данашња опозиција у Србији је комична. У њој седи један издајник као што је Вук Јеремић, који је док је био власт јавно изјавио да се Србија неће мешати у сукоб између Капетана Драгана и Хрватске и да то нема везе са Србијом. А онда се после такве власти појавио неки Вучић који каже „Србија никада неће да остави Капетана Драгана на цедилу“. То су две Србије. А ја тако нешто нисам очекивао од Вучића због мог некадашњег сукоба са Шешељем, који се дешавао у време док је и он био у тој странци. А кад говоримо о власти, морам рећи да је сада спасено минимум 10.000 живота мерама које су спровели, можда и мој живот. Није ми било лако да након 13 година затвора опет седим у затвору у кући. Вучић је показао дозу храбрости коју ја нисам видео код политичара до сада - каже наш саговорник.

Нас, Руса и Кинеза милијарду и по

Он је приметио да је Србија данас другачија него раније.

- Када сам напуштао ову земљу, ми нисмо имали ниједног пријатеља, сада је нас, Руса и Кинеза милијарду и по. Постали смо неко ко се пита. Када сам одлазио, нико није имао посао, данас су сви запослени, гради се на све стране, лепо изгледају градови. Такође, ту су повлачења признања Косова, фантастичне акције, то људи морају да цене јер је вредније од било чега. Први пут осећам да стварно имамо државу - закључио је он. 

МУП забранио посету брата Обрадовићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА