Најновије

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА ШОКИРАО АМЕРИКАНЦЕ: Прети нам уништење националне економије!

Америчка новинска агенција Блумберг објавила је да је из обичних америчких продавница почело да нестаје – месо. Зато што због епидемији неки месокомбинати стоје, али и зато што се све мање тражи.

Стивен Мнучин (Фото: Јутјуб)

Многи у САД су остали без посла, па су се нашли и пред избором: са месом или без њега. А цене меса расту од почетка априла.

У елитнијим и скупљим продавницама – месо купују углавном људи са високим примањима.

Амерички центри за контролу и превенцију болести објавили су да је неколико хиљада радника месне индустрије оболело од Ковид-19.

Амерички министар финансија Стивен Мнучин није одреаговао на ово, али је упозорио сународнике да се економија САД преспоро покреће и да то земљи већ наноси огромну штету.

“Морамо покренути економију, наравно - на сигуран начин. Председник Трамп је с разлогом забринут за здравље Американаца, али је могуће да предуго чекамо са покретањем пословних активности. Суочавамо се са претњом уништења америчке економије. Верујем да је председник апсолутно у праву када говори о потребни сигурног покретања економије“, рекао је он.

Мнучин је предложио да „покретање економије“ почне одмах од подручја САД у којима је епидемија слаба у поређењу са жариштима попут Њујорка.

У првом кварталу 2020. амерички БДП пао је за 4,8 одсто на годишњем нивоу. У другом тромесечју САД могу изгубити 32 одсто БДП.

Прочитајте ОВДЕ како мађарски премијер Виктор Орбан користи пандемију да неограничено влада.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА