Најновије

НОВА АФЕРА ТРЕСЕ АМЕРИКУ: "Обамагејт" надмашује Вотергејт? Хилари "наместила" оптужбе да је Трамп "шуровао" с Русима

Афера "Обамагејт" већ потреса Вашингтон јаче од вируса корона, пошто три дана заредом председник САД оптужује демократског претходника у Белој кући, Барака Обаму да му је, заједно са некад главном конкуренткињом Доналда Трампа на изборима, Хилари Клинтон, "наместио" оптужбе да је "шуровао" с Русима.

Хилари Клинтон (Фото: Јутјуб)

Трамп за ову аферу тврди да ће надмашити једну од досад највећих у историји САД, "Вотергејт", која је 1974. године довела до оставке тадашњег преседника Ричарда Никсона.

- До сада највећи политички злочин у историји САД! - навео је Трамп.

Трамп је објавио више од 100 "твитова", недуго пошто је Обама изразио забринутост што је тужилаштво одбило оптужбе на рачун Мајкла Флина, бившег саветника за националну безбедност шефа Беле куће. Дотад једног од најближих сарадника, Флина, Трамп је отпустио 2017. године, после признања да је лагао у вези са разговорима са амбасадором Русије у САД.

Он тврди да је Флин био на мети Обамине администрације која је, наводно, покушавала да свргне председника. Трамп се, притом, позива се на недавно откривена документа ФБИ о разговору са Флином који показују да је он био жртва "прљавих полицјајаца". Истрага о наводним везама Русије и Трампове кампање, започета у време Обаминог мандата, наставила се годинама пошто се у Белу кућу уселио републикански председник, али није дала никакве доказе.

Сада генерал у пензији Флин жели да повуче признање, док Трамп тврди да му његов демократски претходник, уз помоћ Клинтонове, ФБИ и Министарства правде, у финишу трке за председничке изборе у новембру, ради о глави. Трампове тврдње од пре 11 месеци да га је Обама прислушкивао, сада када је објављен поверљиви документ на четири странице конгресмена Девина Нуњеза, добијају конкретну потврду која би могла да буде увод у његово "преузимање" контроле над обавештајно-безбедносним апаратом.

Налог од Хилари Клинтон

Почетни налог за прислушкивање Трампове кампање прибављен је на основу, већ доказано лажног, Стиловог досијеа о шефу Беле куће. Тај досије је саставио бивши агент британског МИ6 Кристофер Стил, а наручила га и платила кампања Хилари Клинтон, како би доказала да Руси уцењују Трампа, који је, наводно, њихов пион.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Доналд Трамп љут на Кину.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА