Најновије

ОД ХЕРОИНЕ ДО НАЈОМРАЖЕНИЈЕ ЛИЧНОСТИ: Ботовање, фиктивни посао и спаљивање диплома!

Од хероине до најомраженије личности, тако би се могао описати пут који је за мање од 24 часа прешла професорка српског из Новог Сада Ена Недић.

Професорка српског из Новог Сада Ена Недић (Фото: Јутјуб)

Она је прекјуче запалила своју диплому испред Дома Народне скупштине, поручивши да је њена диплома обесмишљена, јер млади и школовани људи немају перспективу у Србији, док су на положајима људи који „то не заслужују, почевши од државног врха“.

То је изазвало опште одушевљење јавности које се, међутим, убрзо претворило у мржњу када је испливао њен статус на Фејсбуку објављен 18. марта.

У њему је говорила о наводном малтретирању, сексуалном узнемиравању и мобингу који је преживљавала као чланица ПОКС-а, али и ботовању и организованим путовањима широм Србије на политичке митинге.

Ена Недић је радила у Позоришту младих у Новом Саду које је било фиктивно радно место добијено преко ПОКС-а, а за то време је ботовала и писала страначка саопштења.

Није прецизирала о којој странци је реч, али с обзиром на то да су јој у опису посла поред ботовања били и организовани одласци на митинге и скупове подршке, претпоставља се да се ради о Српској напредној странци.

Као разлог изласка из Покрета, Недић је, поред притисака које је трпела, навела разочараност због одлуке руководства монархиста да на изборима дају подршку СНС-у. Каже да је претходно веровала у идеју странке у повоју (ПОКС) али и да јој је као самохраној мајци био неопходан посао.

Такође је истакла да је увидела да је Покрет обнове краљевине лажна опозициона странка коју у ствари финансирају Андреј Вучић и Никола Селаковић, да сваки сигуран глас монархиста иде у њихову касу „и на основу тога се повлаче средства за кампању у којој се изиграва опозиција“.

Своје искуство у политици описује као крајње нехумано, стресно и трауматично.

„Доживела сам фатална професионална, људска и животна разочарања. Уз гаранције за запослење и самосталан излазак на изборе без СНС-а, позвана сам да радим преко једне наврат-нанос новоосноване странке квазимонархиста, веровала сам да има перспективу“, истакла је Недић и додала да је затим добила посао у јавном сектору, у Позоришту младих у Новом Саду. Објашњава да јој је посао био рад у Инфо-служби странке „шест дана недељно без фиксног радног времена – доступност цео дан“.

„Мој посао је обухватао праћење медија, писање саопштења за јавност на републичком нивоу, изјава страначким функционерима и неписменим представницима у Народној скупштини који нису умели ни да ишчитају предлоге закона, вођење конференција, едукације запослених преко странке, промоције лажи по целој Србији, сваки дан сам практично била приморана да путујем о трошку јавног предузећа „Чистоћа“ у Пирот, Пријепоље, Рашку, Дивчибаре, Вршац, Мачву, Дрину… Запослени су масовно уцењивани пословима, шеровањем, ботовањем, гласовима, петицијама, чланаринама, кредитима, местима у предшколским установама, геронтолошком центру, школама, јавном комуналном предузећу, водоводу, топлани…“, навела је Недић.

Одбила је, каже, да ради кампању подршке Александру Вучићу, са којим је ПОКС изашао у коалицији у Новом Саду и тада јој је уручен отказ. Према њеном сведочењу, претходно јој је понуђено да уђе у скупштину као одборник, што је одбила.

На њену објаву реаговао је председник ПОКС-а Жика Гојковић, наводећи да је једина истина да је Ена Недић била чланица ПОКС-а и да је око две године била ангажована у њиховој информативној служби.

Према његовим речима, Недић је „прећутала“ да је претходно била чланица СНС-а а сада је, како каже, приступила једној опозиционој партији која заговара бојкот.

– Госпођа Недић је прећутала да је пре наше странке била члан Српске напредне странке и да је по сопственом признању радила послове, како је сама рекла „ботовања“. Незадовољна што као надокнаду за рад није добила очекиван посао, ишчланила се из те странке и придружила нама. Њене речи да је добила отказ захваљујући ПОКС у установи у којој је радила, јер „није прихватала да пружи подршку Александру Вучићу“ су потпуно бесмислене и она их сама демантује тврдњом изреченом мало касније да је сама напустила посао, као и чињеницом да је дужи период била члан СНС, истакао је Гојковић додајући да ће против Ене Недић бити поднета тужба, али и кривична пријава због изречених оптужби.

Свакодневни мобинг

– За напредовање у каријери које нисам ни желела, нуђене су ми сексуалне услуге, трпела сам свакодневно мобинг од стране надређених на најгнусније начине којих не бих да се присећам, али има их по архивама правника и мојих сећања – навела је Ена Недић. Реагујући на њене тврдње драматуршкиња Биљана Србљановић је на свом Фејсбук профилу навела да је „жена која је спалила ‘дипломе’ испред скупштине, у име протеста против образовног система Србије, студирала скоро седам година и завршила факултет са просеком 7.7“ и да се „приватно бави и растурањем лажних вести против миграната, које доводе до све чешћих напада на њих, као и теоријама завере о Бил Гејтс-Марина Абрамовић-печена деца-5г смера, у којима је успела и да оцрни чак и Биљану Ђурђевић, нашу велику сликарку“. Навела је да је једино што јој се вероватно десило „сексуално узнемиравање од стране надређеног, и због тога тај напасник мора да одговара, посебно због тога што је добила отказ на (фиктивном) радном месту, јер му је пружила отпор“.

Шта је поручила огорчена радница ЕПС-а Вучићу, прочитајте ОВДЕ!

Извор: danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА