Најновије

СРПСКИ ГРИФОНИ ПОДИГНУТИ НА НАЈВИШИ НИВО: 72. бригада за специјалне операције у рангу светских! (ФОТО)

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас обуци Батаљона за специјалне операције "Грифони" 72. бригаде за специјалне операције, који на преводници "Кајтасово", изводе обуку по теми - извођење противтерористичких дејстава на објекте речног саобраћаја, наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)

Припадници 72. бригаде за специјалне операције, и током борбе са вирусом Ковид 19 су показали своју вредност, истакао је министар одбране.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)
 
- Као што су се показали током борбе против ковида, на чему им искрено захваљујем, тако су показали и да се њихов повратак у касарне, у свакодневни живот, догодио веома брзо и без икаквих проблема. Они су већ сада почели са увежбавањем, са наставком свакодневног припремања и обучавања, и показују да 72. бригада за специјалне операције нема разлога да се стиди ниједне друге специјалне јединице на свету - истакао је министар одбране и додао да су опремљени најсавременијим наоружањем, најбољом и најновијом опремом, а да квалитет тих људи може да служи само на понос читавој Војсци Србије.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)
 
Командант Батаљона за специјалне операције „Грифони“ потпуковник Драган Кужет истакао је да је та јединица намењена за извршавање специјалних операција у свим земљишним и метеоролошким условима.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)
 
- У протекла четири дана реализовали смо обучавање на каналу Дунав-Тиса-Дунав, односно на преводници „Кајтасово“, где смо сјединили све облике обучавања, чиме смо приказали да смо способни да реагујемо на копну, води, под водом и у ваздушном простору. На самом увежбавању могло се видети да су припадници батаљона оспособљени за извршавање наменских задатака, на шта држава Србија може да буде поносна и сигурна да ће сваки задатак стављен пред батаљон бити реализован – нагласио је потпуковник Кужет.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)

Десант ронилаца из ваздухоплова и чамаца на воду, затим десант применом технике за брзо спуштање и извођење диверзије на објекте речног саобраћаја, као и евакуација воденим путем, активности су које су приказане током данашњег обуке, којој је присуствовао и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан.

72. бригада за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)
 
Током обуке ангажована је 82. чета речних диверзаната, уз садејство друге чете за специјалне операције и хеликоптерске јединице РВ и ПВО.

Прочитајте ОВДЕ о усташком скандалу у Србији!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА