Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА: Запад је ушао у Други светски рат, јер им је требао Хитлер за рушење СССР-а

Бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“ Јаков Кедми, указао је на пропаст плана западних сила да користе нацистичку Немачку против СССР-а.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Запад је ушао у Други светски рат, прихватајући Хитлера, али не због онога какав је био у стварности.

Сличног мишљења је и бивши шеф израелске тајне службе „Натив“, као и војно-политички аналитичар Јаков Кедми.

Дакле, позивајући се на речи стручњака, још увек не можемо да будемо потпуно сигурни у то који датум треба да се сматра почетком овог светског рата.

Истакао је да се полазиште сукоба великих размера може сматрати 1931. година, када је Јапан напао Манџурију, и 1937., када су у Токију почеле војне операције против Пекинга.

На основу тога, стручњак је истакао да је неизбежност глобалног оружаног сукоба била очигледна много пре званичног датума почетка Другог светског рата. Међутим, западни лидери су изградили планове за рушење СССР-а помоћу Хитлера. 

“Многи су се надали, подржавајући га, да ће да искористе његове успехе у своје сврхе и да ће моћи да га подреде својим политикама, као и да ће избећи његове непријатељске поступке према њима”, рекао је Кедми.

Заузврат, у таквој ситуацији, СССР није имао готово никакве шансе да избегне избијање Другог светског рата.

Међутим, нацистичка Немачка није имала шансе за победу. Штавише, експерт истиче да је то управо погрешна рачуница Запада, јер је вођа нацистичке Немачке, према његовим проценама, у ствари био не само слаба, већ и превише независна политичка личност за успех западних планова.

“Немачка, заједно са Европом, имала је премало снаге да се супротстави Совјетском Савезу”, закључио је стручњак, истичући како је Запад ушао у Други светски рат, јер је у Хитлеру видео потребну снагу која би могла да сруши СССР и која ће истовремено остати под страном контролом. 

Најновију анализу борбених могућности ловаца Су-57 и Ф-35 прочитајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА