Најновије

КО ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА МАСАКР У КАБУЛУ: Америка, Исламска Држава или талибани?! Пљуште међусобне оптужбе а пламен се распламсава!

Авганистански званичници оптужили су јуче талибане за крвави терористички напад на породилиште у Кабулу и одбацили тврдње САД да иза напада стоје ектремисти Исламске Државе, известио је Ројтерс.

Талибани (Фото: Јутјуб)

Тројица наоружаних терориста, маскирани у полицајце, упали су у кабулско породилиште прошлог уторка и ликвидирали 24 људи међу којима две бебе, али за сада нико није преузео одговорност за тај терористички напад.

Талибани, који су у фебруару потписали са САД споразум о поступном повлачењу америчких снага из Авганистана, негирали су повезаност са овим терористичким нападом.

Док САД оптужују Исламску Државу за покољ у кабулском породилишту, потпредседник Авганистана Амрулах Салех окривљује талибане.

Талибанске руке и савест не могу се опрати од крви žжена, новорођенчади и других невиних жртава овог покоља - објавио је Салех на Твитеру.

Архитекта мировног споразума САД и талибана Залмај Калилзад директно је оптужио Исламску Државу за крвави покољ у Кабулу тврдећи да се ова екстремистичка организација противила сваком споразуму са талибанима и да настоји да распламса сукобе међу авганистанским фракцијама по узору на Ирак.

Како је пропао најскупљи пројекат наоружања у историји човечанства, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА