Најновије

С-300 СПРЕМАН ДА БРАНИ НЕБО! Асадове снаге распоредиле моћан руски систем: Непријатељ добро да размисли пре него што крене на Сирију!

Сиријска арапска армија (САА) распоредила је руски противваздушни систем С-300 и спремна је да га употреби против непријатеља.

Руски систем С-300 у Сирији (Фото: Јутјуб)

Поједини медији објавили су сателитске снимке из Сирије на којима се види да је систем С-300 спреман за борбу. Ови снимци су демантовали претходне извештаје у којима се тврди да Сирија не планира да употреби С-300.

“Сателитски снимци су се појавили први пут после шест месеци. Иако су неки медији тврдили да су руски системи потпуно уклоњени из Сирије, снимци су све демантовали. Систем С-300 је снимљен у борбеном положају и спреман да крене у ваздушне нападе. Стручњаци тврде да је место где је постављен С-300 у потпуности опремљено, што указује на то да ће дуго бити у овом подручју”, наводе медији, али не откривају у ком делу Сирије је овај систем распоређен.

Један војни извор није желео да открије када је С-300 распоређен, али је додао да сиријска војска и даље активно користи руско наоружање. Он је истакао да ће овај систем омогућити успешну одбрану ваздушног простора Сирије од евентуалних непријатељских напада.

Прочитајте ОВДЕ шта је специјални америчких изасланик открио о Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА