Најновије

ОДМАЗДА СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ! Асадове снаге у муњевитој акцији уништиле терористичко гнездо у Идлибу! Непријатељ сравњен са земљом

Сиријска арапска армија (САА) убила је најмање двојицу џихадиста, а ранила седам побуњеника у нападима на градове Ал-Бара и Суфухон у јужном делу Идлиба.

САА се спрема за напад на џихадисте (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији погинули и рањени џихадисти припадају Корпусу Шам, који има подршку турске војске.

Један војни извор је навео да је сиријска војска одлучила на одговори на константне провокације побуњеника из овог подручја. Терористичке групе не поштују примирје које је договорено пре нешто више од два месеца у Москви.

Сиријска војска је пратила активности џихадиста у Ал-Бару, а чим су заузели своје положаје, Асадове снаге су дејствовале свим оружјем. Непријатељ је доживео велике губитке, а покушали су да уврате нападом на градове Хизарен и Кафр Набл, али су осујећени у својој намери.

Локални медији наводе да у Идлибу влада велика напетост, пошто џихадисти често крше договорено примирје. Ако се настави са честом разменом ватре између САА и џихадисти, ратна дејства би могла да буду настављена.

Такође, нема мира ни у провинцији Дара где у последњих неколико недеља припадници Исламске државе често нападају САА због чега влада у Дамаску припрема велику операцију како би очистила ову област од терористичких група.

Прочитајте ОВДЕ како су џихадисти у Сирији открили да имају помоћ Американаца.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА