Најновије

ТРАМП СЕ БРУТАЛНО СВЕТИ НЕИСТОМИШЉЕНИЦИМА! Амерички председник уручио отказ генералном инспектору који истраживао Помпеа (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп отпустио је генералног инспектора Стејт департмента Стива Линика који је, како је саопштио председавајући Одбора за спољне послове Представничког дома САД, отворио истрагу о државном секретару Мајку Помпеу.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Сазнао сам да је Канцеларија генералног инспектора отворила истрагу о секретару Помпеу", навео је председавајући Одбора Елиот Енгел, који је осудио отпуштање Линика.

Један неименовани званичник Стејт департмента потврдио је да је Помпео препоручио да се отпусти Линик, али није навео разлог за то.

Трамп је у писму, које је у послао председавајућој Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси, рекао да је важно да има пуно поверење у особе које обављају функцију генералног инспектора.

"То више није случај са овим генералним инспектором", навео је Трамп.

Линик је у петак увече добио обавештење да је отпуштен и да ће га заменити Стивен Акард, близак сарадник потпредседника САД, Мајка Пенса.

У писму се наводи да ће отказ ступити на снагу за 30 дана.

Линик је последњи у низу независних владиних чувара правде који су отпуштени након што је Трамп ослобођен оптужби током истраге о процесу за његов опозив.

Линик, којег је бивши председник Барак Обама први пут именовао за генералног инспектора, имао је мању улогу у истрази о импичменту.

Прочитајте ОВДЕ шта је Доналд Трамп поручио Американцима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА