Најновије

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАЦИ НАПРАВИЛИ СИМУЛАЦИЈУ РАТА СА КИНОМ! Резултати су запањујући! Вашингтон одлучио да промени стратегију!

Тајмс је цитирао неименоване америчке изворе за одбрану да Пентагон може изгубити морски рат са Кином ако дође до избијања у индо-пацифичком региону усред све већих тензија између Пекинга и Вашингтона.

Амерички ратни брод (Фото: navy.mil)

Извори су се односили на низ симулираних ратних игара Министарства одбране, укључујући једну усредсређену на 2030. годину, која је указивала на то да ће америчке морнаричке снаге бити преплављене новим нападним подморницама кинеске морнарице, носачима авиона и разарачима за које се очекује да уђу у службу до тог времена.

Један извор је у закључку „отварања очију“ тврдио да Кина има „далекометне балистичке ракете и хиперсоничне (више од пет пута већу од брзине звука) ракете“ што би могло довести до тога да америчке групе носача авиона „трпе капиталне губитке“ у потенцијалној битци.

Истичући "нагомилавање балистичких ракета средњег домета" Пекинга, извори су такође тврдили да ће се САД борити за одбрану Тајвана од могуће кинеске инвазије и да војна база у Гуаму, где су стациониране америчке стратешке бомбе Б-2 и Б-52, може бити „у потпуности у ризику“.

Ово је изјавио Бони Гласер, директор пројекта у Центру за стратешке и међународне студије са седиштем у Вашингтону, који је Тајмс (The Times) цитирао „да је свака симулација која је спроведена завршила се поразом САД“.

„У Пентагону, Стејт Департменту и Белој кући Кина се сада без сумње сматра највећом претњом. У прошлости смо били превише пасивни (…). Гуам је сада у домету њихових балистичких пројектила, тако да би САД изгубиле ако дође до сукоба", додао је Гласер.

Један од извора рекао је у том контексту да је амерички министар одбране Марк Еспер прихватио сва дешавања и агресивно креће у правцу да одврати Кину од преузимања велике конфронтације".

Примедбе су уследиле након што је секретар за штампу америчког Министарства одбране Џонатан Хофманн у суботу потврдио да Пентагон развија оно што је председник Доналд Трамп раније рекламирао као "супер дупер ракету" за коју је тврдио да је "17 пута бржа од онога што они тренутно имају".

Како је Ту-144 означио победу Руса у трци наоружања са Америком, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА