Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ АНА БРНАБИЋ ПОВОДОМ ВЕЛИКОГ СКОКА ЗАРАЖЕНИХ: Влада Србије ради на контроли жаришта

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је идентификовано ново жариште коронавируса у Врању, што је урађено на време, као и да је управо због раног откривања локалног жаришта ситуација под контролом и додала да бисмо без Врања имали један од најбољих резултата до сада.

Премијерка Србије Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Брнабић је казала за Тањуг да је данас од укупно 6.526 тестираних забележено нових 114 позитивних што је, како је прецизирала 1,75 одсто, а да би без Врања, односно ако би се искључило Врање као инцидентна појава, у претходна 24 часа било 61 случај нових позитивних на коронавирус од 6.260 тестираних, што је у процентима 0,97 одсто.

– То би и по броју тестираних и по броју нових позитивних био један од бољих дана у Србији – каже Брнабић и оцењује да ни проценат од 1,75 одсто сам по себи није лош резултат, али да је чињеница да је повећан број заражених у односу на претходни дан и претходну недељу.

– Оно што је важно знати јесте да смо ми идентификовали локално жариште у Врању, то је фабрика намештаја „Додић“ која је привремено затворена и онда смо проширеним тестирањем тестирали не само раднике, већ и чланове њихових породица тако да је од ових нових 114 случајева, само из Врања 53 – казала је Брнабић.

Истиче да су скоро сви од новозаражених асимптоматски случајеви, да немају скоро никакве тегобе или имају јако слабе симптоме. Додаје да се ситуација у Врању прати континуирано, да је под контролом, али и да ће се наредних дана вршити додатно тестирање у овом граду.

Прочитајте ОВДЕ зашто је ухапшена жена албанског председника.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА