Најновије

ДОКТОРКА КИСИЋ РАЗОБЛИЧИЛА АМЕРИЧКОГ ИМУНОЛОГА! Поклопила његове тврдње, ево шта мисли о јачини другог таласа!

Други талас коронавируса, који се очекује на јесен, биће много већи и јачи, упозоравају еминентни светски стручњаци. И српски епидемиолози кажу да је други талас известан, али са друге стране, не очекују да буде тако јак као први.

Дарија Кисић (Фото: Јутјуб)

Имунолог др Мајк Остерхолм, директор Центра за истраживање инфективних болести на Универзитету Минесота, казао је да ковид-19 неће нестати сам од себе.

- Будући да је досад само пет до 20 одсто људи прележало ковид-19, на јесен следи други талас, који ће бити много тежи и јачи. Без вакцине, која сигурно неће бити произведена у наредних годину дана, вирус ће наставити да се шири све док светска популација не стекне колективни имунитет, то јест док 60 до 70 одсто људи на свету не прележи корону. Овај проклети вирус живеће док не инфицира све које може - упозорио је др Остерхолм.

Он је своје предвиђање засновао на научној студији у којој је проучавао четири пандемије у 20. и 21. веку: шпанску грозницу, азијски, хонгконшки и свињски грип. На основу ових истраживања закључио је да постоје три потенцијална сценарија пандемије новог коронавируса, од којих је највероватнији онај да нам следи други талас вируса на јесен.

Епидемиолог и члан кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директорке „Батута“, изјавила је да је други талас известан, али да „не треба да паничимо, већ да га спремно дочекамо“.

- Може да дође до мањих флуктуација, ниједан пад није линеаран, али се не очекује пораст у наредном периоду. Успели смо да пребродимо први, најјачи удар, чак и да дође до другог таласа, никад не може да буде јак као први. Сва је прилика да овај вирус неће нестати, научићемо да живимо с њим, али то спорадично појављивање инфекције не треба да нас забрињава - казала је др Кисић.

Прочитајте ОВДЕ  ко оптужује да је Кина слалатуристе по свету да би ширили вирус.

Извор: Информер/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА