Најновије

ЈОШ ЈЕДАН БЕДНИ ПОКУШАЈ МИЛА ДА ЗАТРЕ СРПСТВО: Могуће формирање цркве православних Црногораца?!

Обновили смо државу, па морамо обновити и цркву, ни једној верској заједници не припада право да присваја туђу имовину, рекао је председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да би Српска православна црква хтела да управља Црном Гором и да одређује њен правац и карактер. На конференцији за медије поводом две године председничког мандата он је поставио питање да ли је Црној Гори место у Европи или на другој страни!

- Суштинска дилема је да ли држава новим законима, усклађеним са европским, треба да замени законе из комунистичког времена? Да. Закон о слободи вероиповести треба Црној Гори и донесен је у право време. Све што је отето Црној Гори, биће јој враћено. Не нудите нам те изанђале и окрвављене формуле за будућност Балкана. Нећемо их прихватити. Ни једној верској заједници па ни СПЦ не припада право да присваја туђу имовину, да се одупиру судској провери катастарских евиденција црквене имовине, да не плаћа порез, илегално уводи свештенике у државу. Кажу да воде уједињени народ. Против кога? Доста је циркуса било -казао је Ђукановић, поручујући да је могуће и формирање цркве православних Црногораца!

- Обновили смо државу, па морамо обновити и цркву. Они за сада ту понуду одбијају и неће им бити први пут ако пропусте једну шансу. У том случају остаје им да наставе да буду национална црква Срба у Црној Гори. Мислим да је боље решење да имамо православну цркву која ће имати своје вернике. У том случају порадићемо озбиљно на формирању православне цркве нацоналних Црногораца јер мислим да би свако другачије поступање државе у односу на то питање, било неодгорно према својим грађанима , рекао је Ђукановић.

Страначка књижица данас снажнија од индекса. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА