Најновије

ШЕВАРЛИЋ: Сако скупљи од Косова! (ВИДЕО)

Независни посланик у Народној скупштини Републике Србије, Миладин Шеварлић  гостујући у емисији "Скенирање", у продукцији ХелмКаста казао је да је невероватно да је "важнији и скупљи поцепан сако посланика Маријана Ристичевића од цепања 12,3 одсто територије Србије".

Миладин Шеварлић (Фото: Хелм Каст)

"Невероватно је да је један поцепани сако једног посланика  вреднији од Косова и Метохије. Српски парламент је у овом сазиву само једном заседао о питању Косова и Метохије", рекао је Шеварлић.

Он је објаснио да је повод за његов  штрајк глађу, како је рекао, био то што сматра да је "на делу велеиздаја националних интереса".

" Зато сам се одлучио да започнем штрајк глађу. Када неки грађанин изда своју државу , то је издаја. Када руководство изда своју државу то је велеиздаја. Велеиздаја се може вршити чињењем и не чињењем. Чињењем против државе и не чињењем. Овде имамо на делу прихватање ултиматума који су у супротности са Уставом Србије и повељом УН. Без обзира на број држава који је дао зелено светло за независност, Србија формално има ингеренције на Косову и Метохији и дужни смо према Уставу да штитимо своју територију ", рекао је Шеварлић.

Говорећи о штрајку глађу који је започео и који је прекинуо, како је рекао, зато што су га други обесмислили, он је истакао да је његов циљ био да у првом плану буду Косово и Метохија.

"Бошко Обрадовић ми се прикључио и рекао сам му да се мало од акне, јер сам нажалост схватио да ће власт одмах да крене у контра причу. Онда су изашли Мартиновић и Божић из СНС и тражили да реагује тужилаштво на то што је Бошко Обрадовић поцепао сако Маријана Ристичевића. Онда сам видео спрегу медија и власти. Сви су дошли и отишли код Мартиновића и Сандре Божић, онда кратко до Бошка, а од мене је узео изјаву само Н1 и РТС ми рекао да могу да кажем две реченице. Две реченице за медијски сервис који плаћају сви грађани Србије чак и на бројилима у шталама. И Бошкови захтеви су били прво фокусирани на померање избора, а мој циљ је био скретање пажње на питање Косова", рекао је Шеварлић.

Емисију можете у целости погледати на YоуТубе платформи ХелмКаста. Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Прочитајте ОВДЕ   ко то каља углед НАТО пакта.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА