Најновије

БАНКА ИЗ ЕВРОПЕ ОБУСТАВЉА ТРАНСФЕР СА СРБИЈОМ: Због мита и корупције стављени смо на црну листу

"Ханделсбанкен", једна од најпознатијих и најкредибилнијих банки у Шведској са великом традицијом, од 1. јула обуставиће трансфер новца са земљама које су на црној листи због великог обима прања пара, а међу тим земљама је и Србија.

Новац (Фото: Pixabay)

Горан Милетић из Организационог одбора Београдског прајда истакао је да му је речено из ове банке да од првог дана јула неће моћи да прима, ни да шаље новац преко рачуна који има и да све оно што је набавио обави до тог датума.

Горан милетић (Фото: Јутјуб)

Добио сам пре два или три дана писмо од банке у ком ме обавештавају да ће са неким земљама обуставити трансфер новца и да је једна од тих земаља са листе земља у којој сам ја имао трансфере ове године. Пошто се конкретно не наводи листа земаља, писао сам им и добио сам листу од њихове службенице. Ради се о прању новца и због прања новца морају да спроводе јаче процедуре са неким од тих земаља и да се њима не исплати таква врста трансфера новца који нису претерано велики. Одлучили су да од 1. јула донесу нова правила и листу о забрани трансфера новца са неким земљама, а међу њима је и Србија. Осим нас, ту су још и Босна и Херцеговина, Црна Гора, Молдавија, Украјина... Речено ми је, дакле, да не могу да ми помогну и да не могу ни да шаљем, ни да примам новац - казао је Милетић.

Он је додао да се ова одлука конкретно односи на поменуту банку "Ханделсбанкен", да се остале банке за сада не оглашавају овим поводом, али да је извесно да би и оне могле да се воде по истом принципу као "Ханделсбанкен".

Ово је моја "Ханделсбанк", једна од најјачих банки у Шведској, са великом традицијом. То и даље није одлука Централне банке, али постоји могућност да буде. Звао сам неке друге банке да проверим пошто морам да променим рачун и банку. Друге банке су рекле да не знају шта ће бити у будућности и да ли ће и они забранити трансфер новца поменутим земаљама. Дакле, до 1. јула могу без проблема да шаљем и примам новац, али су ме унапред обавестили из Ханделсбанке да од тог датума више неће бити могуће. Таква је политика банке и неће да ризикују са земљама где је заступљен велики обим прања новца - закључио је Милетић.

Економсити тврде да власт Србије лаже народ! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА