Најновије

ПОБУНА ИЗАШЛА НА УЛИЦЕ: Бошко Обрадовић разбио полицијски час у Чачку! Грмело по киши: "Вучићу, готов си" (ВИДЕО)

Лидер Двери Бошко Обрадовић протестовао је вечерас са својим присталицама у Чачку у време полицијског часа.

Бошко Обрадовић на протесту у Чачку (Фото: Двери)

Обрадовића је подржало неколико десетина одборника Двери, чланова те странке и грађана који су се одазвали на Обрадовићев позив на протест.

Окупљени чланови Двери носили су транспаренте "Пробуди се" и државну заставу Србије.

На почетку протеста окупљени су 15 минита мирно стојали на тргу да би "немим протестом исказали бунт", а онда су кренули градским улицама дувајући у пиштаљке и трубе.

“Вечерас сам овде као народни посланик, заједно са колегама одборницима Двери у скупштини града Чачка и пријатељима, да искажемо наш бунт против актуелне власти. Доста нам је више њихових лажи, превара, манипулација и злоупотреба. Овде смо да проговоримо истину о стању у држави у којој тужилаштво, судство и полиција штите криминалце, лопове и хулигане, а прогањају и кажњавају поштене људе”, рекао је Обрадовић окупљенима и наставио:

“Како другачије да назовемо ћутање полиције која већ неколико ноћи избегава да интервенише на позив грађана и не хапси хулигане који упадају по туђим зградама и пале бакље по крововима за време полицијског часа? Постављамо питање да ли су им партијске књижице СНС пропуснице за слободно кретање у полицијском часу и да ли им полиција пружа асистенцију да побегну са лица места?”.

Он је истакао да је вечерашња побуна његов лични чин побуне.

“Освојену слободу од 20,05 сваке вечери са наших прозора и балкона сада проширујемо и на наше улице и тргове. Зато ћемо најпре овде на централном градском тргу у Чачку стајати у протесту, а онда кренути у протесну шетњу централним градским улицама све до 20,05 када ћемо се придружити грађанима у буци против тираније. На овом протесту и шетњи поштујемо мере физичког дистанцирања, носимо маске и придржавамо се других прописа против ширења пандемије, али устајемо против рушења Устава, противуставног увођења ванредног стања, укидања Народне скупштине, кршења људских права, даљег гашења слободе медија у Србији, као и против недемократских избора које власт планира на силу да организује у јуну”, рекао је лидер Двери.

Обрадовић је истакао да протести неће престати док не оборе режим Александра Вучића.

“Глас побуне и бука против диктатуре на овај начин допреће до сваког грађанина Чачка и Србије. Данас почињемо овај слободарски пут и нећемо стати док ова власт не падне и Србија поново не буде слободна. Намеравамо да ови протести трају сваке суботе као колоне бициклиста, возила или пешака у покрету који ће на тај начин стићи постепено до сваког дела нашег града, а онда и до свих наших села са истом поруком: „Време је. Будите се. Овако више не може. Морамо се побунити. Ово је наш град. Ово је наша држава. Нећемо да нам даље на челу државе буду лопови, издајници и криминалци“. И све тако док не дође до пуноће времена и зрелости за политичке промене које су већ почеле. Сада само од нас зависи којом брзином ће ова власт да падне. Зато нема назад”, истакао је Обрадовић.

Обрадовић је са окупљеним грађанима прошетао чачанским улицама.

Уследиле су реакције на друштвеним мрежама.

Прочитајте ОВДЕ како је Небојша Бакарец оптужио Драгана Ђиласа за смрт старијих људи у Нишу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА