Најновије

ЛАВРОВ: Сумњамо да Вашингтон спроводи планове за премештање свог нуклеарног оружја

Москва сумња да Вашингтон спроводи планове за премештање свог нуклеарног оружја из Немачке у Пољску, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров.

Лавров (Фото: mid.ru)

"То ће бити директно кршење основног чина Русија-НАТО, у којем се НАТО обавезао да неће ни у овом тренутку или у будућности располагати нуклеарним оружјем на територији нових чланица Северноатлантске алијансе", рекао је министар.

Лавров је такође напоменуо да амерички амбасадори у државама ЕУ, не само да слободно "наводе позицију своје земље", већ и "диктирају положај земљи домаћину", преносе РИА Новости.

Раније је представник америчке дипломатске мисије у Варшави, Жоржет Мосбахер, признала да би Американци могли своје нуклеарно оружје преместити из Немачке у Пољску ако га Берлин одбије. Већ неколико недеља у Немачкој води се расправа о размештању нуклеарног оружја у земљи.

Њене саопштење прокоментарисала је Марија Закхарова, а према њеним речима, такве изјаве погоршавају односе између Русије и НАТО-а, а враћање америчких нуклеарних глава у Сједињене Америчких Државе био би стварни допринос јачању европске безбедности. Као пример, она је навела Москву, која је одавно вратила сво своје нуклеарно оружје на националну територију.

Ако Кина уђе у рат са САД, Русија неће остати неутрална! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА