Најновије

ПАЛЕСТИНА: Договори са Израелом и САД више не важе!

Председник Палестине Махмуд Абас изјавио је да палестински званичници више неће бити у обавези да поштују било који договор склопљен са Израелом и Сједињеним Државама, након што је Израел обећао да ће присвојити велики део окупиране Западне обале.

Махмуд Абас (Фото: ria. ru)

Ову изјаву председник Абас саопштио је на састанку највиших званичника Палестине који је одржан касно синоћ, а још увек није јасно како ће она бити спроведена у дело.

"Палестинска ослободилачка организација и држава Палестина нису више у обавези да поштују договоре и споразуме потписане са израелском владом и америчком владом, укључујући и безбедносне договоре", изјавио је председник Палестине, а пренео АП.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху обећао је да ће анексирати долину Јордана и јеврејска насеља на Западној обали, што је у складу са Трамповим планом на Блиском истоку, који фаворизује Израел, а који не одобрава Палестина.

Још увек није јасно у којој ће мери Палестина поступати у складу са овим изјавама.

Безбедносни договори су у интересу Израела, као и Палестине, зато што су углавном усмерени на исламску милитантну групу Хамас, која је Абасов главни ривал.

Прочитајте ОВДЕ   коме ће се судити за велеиздају.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА