Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО КАО НИКАД РАНИЈЕ: "Лепо сам вам рекао, лично ћете одговарати"

Председник Русије Владимир Путин прекорио је чиновнике у руској влади зато што нису јасно објаснили руководиоцима области како да се подели новчана стимулација лекарима и другом медицинском особљу које ради у одељењима где се лече оболели од вируса корона.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Министар здравља Русије Михаил Мурашко изјавио је да ће сви који су радили са оболелима од короне најкасније за неколико дана добити додатак који им припада.

Крајем прошле недеље руски председник је запретио руководиоцима области да ће лично одговарати ако до понедељка сви лекари и медицинско особље које ради са оболелима од короне не добију обећани додатак на плату. Најављено је подизање кривичних пријава против оних који саботирају председникову одлуку да се награђају људи чији су животи директно угрожени јер су стално у контакту са оболелима од короне.

- Јасно сам рекао да у току три месеца лекари инфективних одељења морају на плату да добију додатак од 80.000 рубаља, а медицинске сестре 50.000 рубаља. Награде су предвиђене и за друге медицинске раднике, све до возача кола Хитне помоћи - рекао је Путин.

Руска влада је пребацила новац из државног буџета, али лекари нису добили обећане рубље, јер је администрација почела да компликује процедуре и да рачуна колико је који лекар био у болници на одељењу где су лечени оболели од короне.

У Русији је до сада умрло 186 лекара и медицинских сестара.

За минула 24 сата у земљи су заражене нове 9.263 особе, а од тога је у Москви њих 3.545. Укупно је заражена 299.941 особа, што Русију ставља на друго место на свету по броју инфицираних, иза САД, а испред Бразила, који је трећи. До сада је у Русији преминуло 2.837 људи.

Епидемија је оставила траг и на тржишту рада. Званично регистрованих незапослених Руса тренутно има 1,6 милиона, а очекује се да ће њихов број наставити да расте у мају и јуну и да ће достићи око два и по милиона људи, оцена је Међународне организације рада, изјавио је руски министар рада и социјалне заштите Антон Котјаков. Према његовим речима, тржиште рада пролази кроз тешка, али "не и катастрофална времена".

Ако Кина уђе у рат са САД, Русија неће остати неутрална! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА