Најновије

ТРАМП ОСУО ПАЉБУ КАО НИКАДА ДО САДА ПО "НЕКОЈ БУДАЛИ У КИНИ": Пекинг је крив за масовно убијање широм света! Зауставићемо их!

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп окривио је Кину да је одговорна за “масовно убијање широм света” због пандемије корона вируса.

Доналд Трамп (Фото: flickr. com)

Трамп, који је на почетку пандемије спустио озбиљност претње, значајно је променио став и сада окривљује Кину што је дозволила ширење корона вируса који је однео 325.000 живота на планети.

Нека будала у Кини објавила је изјаву у којој се окривиљују за вирус сви сем Кине за вирус који је убио на стотине хиљада људи. Молим да неко објасни овом глупаку да је ово била некомпетентност Кине и ништа друго, која је одговорна за масовно убијање широм света - написао је Трамп на Твитеру.

Трамп у објави није објаснио на коју изјаву је мислио, али се претпоставља да се надовезује на изјаву портларпола кинеског министарства спољних послова Жаоа Лиђијана, који је је рекао да је писмо америчког председника Светског здравственој организацији пуно клевети.

Отворено писмо америчке владе покушава да превари јавност, тако што ће понижавати труд Кине у сузбијању корона вируса, и да свали одговорност на другога како би прекрила сопствену неспособност у борби против пандемије - рекао је Жао.

СЗО има важнија посла него да се сад бави Трампом
Подсетимо, Трамп је и недавно запретио да ће перманентно укинути финансирање СЗО и размотрити чланство САД у том телу, уколико та организације не покаже "значајно побољшање" у наредних 30 дана.

Портпарол Светске здравствене организације (СЗО) рекао је да немају непосредни коментар на писмо председника Трампа, али очекују да ће, након што ствари посану "јасније" реаговати касније током дана.

- Видела сам писмо, и, за сад, немам никаву изјаву поводом тога. Тренутно смо веома заузети покушавајући да финализирамо нашу агенду за састанак Светске здравствене скупштине - рекла је портпарол Фадела Шаиб на састанку у УН у Женеви.

- Наравно, сигурна сам да ће све касније бити јасније и реаговати на то - додала је Шаиб.

Све ово је биолошки рат? 

Иначе, Жао Лиђијан је почетком марта тражио је од америчких власти да признају да скривају порекло корона вируса, тврдећи да је та инфекција “донета” у Вухан преко војске Сједињених Америчких Држава.

Позивајући се тада на изјаву директора Центра за контролу и превенцију болести Роберта Редфилда да је у Америци било неколико жртава корона вируса пре него што су ти пацијенти били тестирани, Жао је позвао америчке власти да открију о чему се ради.

- Врло је могуће да је амерички војник донео епидемију у Вухан - казао је Лиђијан и тражио од САД да буду “транспаренте и кажу где и када је нулти пацијент дијагностификован”.

Хафтарове снаге се повлаче са фронта у Либији, више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА