Најновије

БРИТАНЦИ ПРЕВАРИЛИ МИЛОШЕВИЋА ПРЕКО ЈУЛОВАЦА: МИ6 преко странке Мире Марковић наговорили председника на ово!

Горан Живаљевић, заменик директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) у време власти Зорана Ђинђића, открио је да су агенти британске обавештајне службе (МИ6) имали велики утицај у Србији деведесетих година, да су чврсто сарађивали са црногорским политичарима и да су умногоме допринели да се Црна Гора осамостали!

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб)

Британски обавештајци су велики утицај на власт остваривали и преко људи из ЈУЛ  странке Мире Марковић. Живаљевић каже да су им за то послужили прагматични припадници те странке, односно сви они који су намеравали да сачувају своју позицију и капитал након политичких промена које су тада куцале на врата. Преко тих људи, који су имали могућност утицаја на Марковићеву, Британци су пласирали „пожељне добре вести“.

- Врхунац тог контролисаног јуловског (читај британског) утицаја било је наговарање Слободана Милошевића, подразумева се преко супруге, да распише ванредне изборе 2000, јер „народ безрезервно подржава свог председника“. Британска улога у том сценарију је била филигранска и немерљива - наводи Живаљевић.

Он додаје и да су можда због такве улоге касније, после промене власти 2000, многи јуловци били заштићени, па тако „нико од функционера ЈУЛ није одговарао ни за једно кривично дело или злоупотребу након промена 5. октобра, иако су били парадигма наше пропасти и лоповлука“.

Ко је контролисао српску полицију, сазнајте ОВДЕ!

ђ

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА