Најновије

Мило дао 400.000 евра убици Оливера Ивановића да ликвидира лидера опозиције?

Некадашњи припадник ОВК Фљорим Ејупи плаћен је 400.000 евра за убиство једног од лидера опозиционог Демократског фронта у Црној Гори Милана Кнежевића. Ејупи је широкој јавности постао познат када су га српске обавештајне службе означиле као искусног плаћеног убицу који је упуцао лидера СДП Оливера Ивановића.

Ђукановић (Фото: Јутјуб)

До тога да је Ејупи сада спреман да повуче ороз на Кнежевића, дошло се трагом информације коју је из нашег Генералног конзулата у Цириху добила Служба безбедности при Министарству спољних послова Србије. То је наведено у документу МСП у ком се истиче да је држављанин Црне Горе Ж. В. телефоном пренео нашем вицеконзулу, ког иначе површно познаје, информацију да се на Кнежевића припрема атентат. За тај паклени план Ж. В. је сазнао, како је навео, од једног Албанца који је 14. маја седео са високо позиционираним припадницима службе безбедности тзв. државе Косово, иначе својим бившим колегама.

- Претходног дана на КиМ је боравио извесни Голубовић, из службе безбедности Црне Горе, који је донео црногорски пасош и 400.000 евра за Фљорима Ејупија и његов криминални клан. Ејупи се тренутно налази у Холандији или Белгији и требало би да допутује у Црну Гору. Планирано је да лично изврши атентат на Милана Кнежевића и то из хотела који гледа на Храм Христовог васкрсења, а у време митинга или народног сабора - наводе се речи Ж. В. у допису из Цириха.

Такође, у том документу пише и да је за пребацивање оружја са КиМ у Црну Гору задужен Мирко Велимировић, који је био сведок против Кнежевића у процесу познатом као "државни удар", док би му логистичку подршку у Подгорици пружао извесни Колчај.

Лидер ДФ каже да режиму у Подгорици није остало ништа друго сем да га ликвидира.

- Досадашње ћутање надлежних органа поводом информација о планирању атентата на мене даје ми за право да су одређене криминално-безбедносне структуре у црногорском правосуђу заиста спремне да буду логистика овом науму, док се налогодавци налазе у државном врху. Од државе Црне Горе очекујем само дозволу за ношење оружја, мени, мојој браћи и мом обезбеђењу. Уколико будем нападнут, моја браћа су добила јасне инструкције да потраже политичке налогодавце, њихове чланове породица, и да правду узму у своје руке - каже Кнежевић.

Пипци албанске мафије и у Црној Гори

Некадашњи обавештајац Божидар Спасић сматра веома озбиљно информацију да се шиптарски терориста Ејупи поново појављује као могући егзекутор неког Србина после ликвидације Оливера Ивановића.

- Нема сумње да су све наше службе одлично упућене у ове информације, па и кретање Ејупија, који живи у иностранству. Монструозна је и сама помисао да се нешто тако може десити, али се опрез не сме искључити, посебно ако се узме у обзир да мафија коју на Космету предводе некадашњи припадници ОВК пружа пипке до Црне Горе и користи тај коридор за своје прљаве послове - објашњава Спасић.

Чињенице

ко је Фљорим Ејупи

- рођен 1980. у подујевском селу Секирача

- бивши официр косовског заштитног корпуса, који је настао трансформацијом терористичког ОВК

- подметнуо 2001. бомбу под аутобус "Ниш експреса" у месту Ливадице код Подујева, када је погинуло 12 Срба

- држан у бази Бондстил, из које је мистериозно нестао

- у првостепеној пресуди 6. јуна 2008. осуђен на 40 година затвора

- врховни суд лажне државе Косово 2009. преиначио пресуду и ослободио га свих оптужби

- у време убиства Оливера Ивановића био у Митровици, у коју је дошао из Немачке, преко Тиране

- неколико сати након убиства напустио Косово.

Снаге Хафтара повлаче се са фронта у Триполију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срспки Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА