Најновије

НЕКО ПОКУШАВА ДА ОТРУЈЕ СРБЕ?! Мештани Водица ратују због воде! Ни полиција не може да пронађе кривца!

За десетак дана три пута су мештани засеока Воћњак, прокупачког села Водице пријављивали прокупачкој полицији како неко у водоводне цеви убацује смеће, односно крпе, најлон и пластику, а проблем је превазишао само обичне чарке и како кажу, угрожава њихове животе.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Председник Месне заједнице Водице Момчило Ђорђевић тврди да то није истина, а у полицији су нам рекли да су сва три пута изашли на терен и обавестили надлежно тужилаштво. На терен су излазили и надлежни из Јавног комуналног предузећа “Хаммеум”.

У овом засеоку је седам домаћинства и већ дуго трпимо тортуру, чак и не знамо кога. Воду више не смемо да користимо, чак ни за стоку. Пијемо флаширану, а стоку појимо са бунара које сви имамо у двориштима. Полиција за сада није дошла до неких оперативних сазнања и ми не знамо шта се све може у будућности десити. Замислите да тај који баца смеће, једнога дана баци мишомор- каже Јаблан Ђорђевић, којем родитељи живе у овом засеоку.

Он тврди да су решили да ствар истерају до краја, а да је проблем који се јавио је последица дванаестогодишњег проблема са сеоским водоводом, чији превој плави њихова домаћинства. Неретко се дешавало да вода која се спуста низ превој потпуно поплави дворишта. Ипак, како каже воде има довољно за све, чак и много више, али се мештани међу собом свађају. Све је ескалирало последњих дана оним што непозната лица чине са цевима.

У селу нема проблема са водом. Имамо проблем са човеком са стране који се бесправно прикључује на водовод. Што се тиче овог наводног загађивања, мислим да је неистина, јер никог од нас из села нису звали да нам покажу те крпе, најлон и остало, када нађу у цевима- тврди председник МЗ Момчило Ђорђевић.

Он додаје да су за тај проблем први пут чули пре два дана када је одржан збор у селу.

-Боље да ставе будаке на рамена и да сви заједно решимо проблем- поручује Ђорђевић.

Он није желео да прецизира ко је човек који се бесправно прикључује на њихову водоводну мрежу.

Међу мештанима, овог села, које је буквално спојено са предграђем Прокупља, по опречним изјавама се види да влада прави мали рат око заједничке воде, који ће морати да реше надлежне институције.

Прочитајте ОВДЕ зашто Даница Грујичић тврди да је корона настала у лабораторији.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА