Најновије

"ПРЕБИЈАЊЕ ДЕЦЕ ВАМ НЕЋУ ОПРОСТИТИ!": Владика Јоаникије упутио снажну поруку режиму у Подгорици! (ВИДЕО)

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије предводио је вечерас јубиларну 20. интернет литију, у којој је говорио о свом хапшењу после литије у Никшићу, али и дешавањима на улицама црногорских градова током протеста.

Владика Јоаникије (Фото: Јутјуб)

- Немам право никоме да опростим пребијање народа, посебно нећу опростити пребијање деце и омладине у Никшићу, Пљевљима, Андријевици - рекао је Јоаникије у интернет литији.

Затим је говорио о његовом хапшењу, али и притварању седморице свештеника Српске православне цркве и такав гест је протумачио као кршење закона.

- Видели сте како се власт понашала у последњих неколико месеци према нашој Цркви. Онако, као да је она крива за коронавирус, чак и када га није било у Црној Гори - казао је Јоаникије, истичући да су инциденте у Никшићу после хапшења свештенства убрзали убачени провокатори, што је рецепт власти.

- Нисмо кршили, нити ћемо кршити правила, али нећемо допустити себи да се у маркетима окупља и кроз њих прође дневно по 10.000 људи, а ми да не можемо да одржавамо литије. Нисмо кретени да то не видимо. Ако други морају да имају људске и верске слободе, имаћемо их и ми и изборићемо се за слободу литија.

Јоаникије је истакао да је за разговор са властима и да се тако и проблеми могу решити.

- Залажемо се увек за дијалог са властима. Сви проблеми морају тако да се решавају уз међусобно разумевање, али за дијалог је потребна добра воља, међутим ја нисам довољно сигуран да ли те добре воље има. У нашим захтевима нема ничег специјалног. Само тражимо да будемо равноправни са осталим верама у Црној Гори и не можемо допустити било какву дискриминацију у нашој држави према било коме, а посебно према нашој вери. Скрећемо пажњу нашој власти цело време, да је ово важно питање за будућност државе, али власт, показало се, води рачуна само о једном, како да остане да влада, да што више зграби и да нам отме оно што није отето - истакао је Јоаникије.

РТС одбио бесплатно да емитује "Тежину ланца 3" Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА