Најновије

СИТУАЦИЈА НА ГРАНИЦИ БИХ И ХРВАТСКЕ ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ: Мигранти пале објекте, полиција одговорила брутално! (ВИДЕО)

Полиција у Унско-санској жупанији у БиХ потврдила је како је употребила силу против илегалних миграната у Великој Кладуши на позив представника Међународне организације за миграције (IOM) чији су животи били угрожени због насиља.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Илегални мигранти су раније овог месеца запалили више објеката на подручју Велике Кладуше након чега је реагирала полиција, а у медијима је објављена видео снимка у којој је забележен сукоб полиције и миграната. Министар унутарњих послова Унско-санске жупаније Нермин Кљајић изјавио је како полиција тада није прекорачила своја овлашћења.

- Јасно је утврђено да су интервенцију полицијских службеника у овом прихватном центру изричито тражили запослени у Међународној организацији за миграције (IOM), с обзиром да су њихови животи били угрожени. Једноставно, морали смо да делујемо на такав начин и употребимо физичку силу - рекао је Кљајић како га цитира агенција Фена.

Појаснио је како су мигранти изазвали низ нереда а подетио је и како се на улицама Велике Кладуше која се налази недалеко границе с Хрватском, значајно повећао број миграната за које нема довољно места у мигрантском центру који је тамо успостављен.

Слично је стање и у Бихаћу где су општинске власти због прилива миграната за које нема места у прихватним центрима у граду одлучиле отворити нови камп у селу Липа удаљеном двадесет километара. Тамо је сада нешто мање од хичјаду илегалних миграната но њима погодује близина границе с Хрватском што користе како би је у све већем броју покушали прећи.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић позвао је у петак све у БиХ да подузму мере како би се зауставио "стампедо" миграната у Унско-санску жупанију запретивши како ће у противном организирати постављање нових импровизираних кампова попут Вучјака у којем су мигранти прошле године боравили у крајње нехуманим условима.

- Уколико крене стампедо миграната на Бихаћ о којима нико неће водити рачуна ја ћу отворити још пет 'Вучјака' и о њима ће нетко морати водити рачуна - казао је Фазлић.

Протурске снаге заузеле јужни Триполи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА