Најновије

АЛБАНЦИ ЊЕГОВУ ГЛАВУ ПЛАЋАЈУ 400.000 ЕВРА! "ОСВЕТИЋЕ МЕ ПОРОДИЦА": Кнежевић објаснио све о атентату

Служба безбедности при Министарству спољних послова Србије добила је информацију из нашег генералног конзулата у Цириху да се на Милана Кнежевића, једног од лидера опозиционог Демократског фронта у Црној Гори спрема атентат.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Гостујући у јутарњем програму, Кнежевић је детаљније објаснио шта се дешава са темом, која је као бомба одјекнуила, прво у српским, па затим и у црногорским медијима, да се на њега спремао атентат.

Хибридни рат велике Србије, против мале Црне Горе

На питање водитељке, на основу чега је закључено да постоје сазнања и докази за наводни атентат, и када се обратио полицији, Кнежевић је рекао: 

- Ја се нисам обратио полицији, него су они пет дана након писања у медијима, позвали мене. Нису давали томе неки велики значај, али су касније то окарактерисали као хибридни рат велике Србије, против мале, али јуначке Црне Горе, иронично је рекао Кнежевић.

Кнежевић додаје да све касније што се појавило у медијима требало је, да је среће, да буде предмет интересовања полиције, али се то на жалост десило тек пет дана касније.

Осветиће ме породица

- Све сумње које имам сам поделио са породицом. Тражио сам дозволу за ношење оружја, а ако се мени нешто деси, моја породица ће знати како треба да реагује и кога да тражи да се освети.

Кнежевић је рекао да му није познато ко је Фљорим Ејупи (за кога се спекулише да је ангажован за ликвидацију Кнежевића). 

- Мени господин није ни интересантан, веч налогодовци, који имају одличну сарадњу са криминалним и политичким структурама на Косову.

- Наставак антисрпске политике, где се држава гради на типичном антисрпству. Све што се дешавало 21.маја је наставак терора над српским народом. Ја сам добио и нову кривичну пријаву и запрећено ми је казном до 5 год затвора. Ако Роми могу да прослављају своје празнике без дистанце, прославе у фирмама, без маски раздаљине и правила, шта мислите, зашто је то само Србима забрањено и зашто добијају експресно заказана суђење на основу лажних оптужби, запитао се Кнежевић на крају разговора, просудите и сами.

Ко је Ејупи

Поједини медији у Црној Гори и региону објавили су да је власт у Подгорици, преко својих веза у криминалним круговима, ангажовала Ејупија да изврши атентат на Кнежевиц́а.

Иначе, Ејупи је некадашњи припадник терористичке ОВК који је својевремено оптужен од стране УНМИК-а да је извршио напад на аутобус "Ниш експреса" 2001. у месту Ливадице код Подујева на КиМ. Тада је убијено 12, а рањено 43 српских цивила.

На месту злочина нађен је његов ДНК, ухапшен је и одведен у америчку базу “Бондстил”. Одатле је, међутим, мистериозно побегао и три године му се изгубио сваки траг, а о његовим везама са ЦИА је недавно говорио и бивши истражитељ Унмика Џо Мекалистер.

Вратио се у Приштину 2004. са још тројицом Албанаца. Одевени у униформе српске војске убијају полицајца УН, с намером да за тај злочин буде оптужена српска страна и званични Београд, а има индиција да је био директно укључен и у организацију мартовског погрома Срба. Ухапшен је у Тирани крајем октобра 2004, а одатле је пребачен на Косово и Метохију. У јуну 2008. године осуђен је на 40 година затвора, али га је суд под патронатом Еулекса ослободио следеће године због, како су навели, недостатка доказа.

Убрзо је отишао у Немачку и наводно је неколико година био под присмотром тамошњих служби безбедности. Српске службе га перципирају као искусног плаћеног убицу, а наше власти јавно су изнеле сумње да је умешан и атентат на Оливера Ивановића.

Прочитајте ОВДЕ шта је Митрополија поручила црногорским властима.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА