Најновије

ДБ ЈЕ ЧУВАО МЛАДИЋА ДОК ГА ЈЕ ЦЕО СВЕТ ЛОВИО: Бивши оперативац открио све детање!

Ратка Младића, бившег начелника Генералштаба Војске Републике Српске, средином деведесетих чувала је београдска Служба државне безбедности, и то у време док га је Хашки трибунал потраживао. Заштита је била толико добро организована да су оперативци ДБ на венчању Младићевог сина гостима строго бранили да праве фотографије јер би избио скандал уколико би се снимци с генералом на том весељу појавили у медијима.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Ове до сада непознате детаље је у својој управо објављеној књизи открио Горан Живаљевић, бивши оперативац ДБ током власти Зорана Ђинђића.

- Младића сам видео једанпут у животу, на свадби његовог сина Дарка у београдском хотелу "Југославија", негде 1997. године... Тада сам као оперативац београдског центра РДБ имао задатак да спречавам да присутни гости неовлашћено фотографишу генерала јер је хашка потерница већ била на снази па, упркос свему, не би било баш згодно да се слике са тог догађаја појаве у неком светском медију.

Провели смо ми ту неколико сати, кибицовали куме и опомињали сватове да фотографисање није дозвољено, да би се на крају свадбе генерал Младић фотографисао само са нама, који смо чували не његову приватност, већ непобитну чињеницу да он тих година слободно живи у Милошевићевој Србији - навео је Живаљевић.

Младићу се касније, подсетìмо, губи сваки траг, а демократска власт се након 2000. обавезала да ће га ухапсити. На чело тима за потрагу је кратко време током 2003. године био и Живаљевић, али се на том месту није задржао дуго, јер није било резултата у потрази за бегунцем.

- Генерал Ратко Младић ухапшен је маја 2011. године, захваљујући упорној потрази коју су спроводили припадници БИА, по потпуно законитом и недвосмисленом налогу тадашњег директора и врха српске власти која је стварно веровала да нас, иза испуњења тог тешког посла, чекају само погодности и брзи улазак у ЕУ - наводí Живаљевић и додаје:

- Деловало ми је као да се и сам Младић обрадовао због чињенице да је коначно пронађен и ухапшен. Никоме од људи из потраге није ништа лично замерио, настојао је да буде шармантан у разговору и да сваким гестом покаже да је он генерал српске војске.

Кнежевић објаснио све о атентату! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА