Најновије

КНЕЖЕВИЋ ОСУО ПАЉБУ ПО ЦРНОГОРСКОМ ДИКТАТОРУ: Мило Ђукановић ствара косовску православну цркву!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је најавом о формирању нове цркве само оголио план за почетак регионалног пројекта стварања косовске православне цркве, каже за Спутњик један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Дан Независности Црне Горе обележен је у сенци тензија поводом доношења Закона о слободи вероисповести и политичког обрачуна власти и опозиције, пише Спутњик и навод да Кнежевиц́ сматра да 21. маја 2006. "крађом на референдуму" није обновљена никаква независност нити државност, јер је Црна Гора имала свој државни интегритет и у заједничкој држави са Србијом много пре него што се појавио Мило Ђукановић.

Имајући у виду оно што је Мило Ђукановић пре неколико дана изјавио на Цетињу, напоменуо је Кнежевић за Спутњик, схватили смо као објаву грађанског рата, а то је објава рата православљу, не само у Црној Гори, вец́ свугде.

„Он кроз формирање такозване ’партијске-црногорске православне цркве‘ не жели само да отме имовину Српске православне цркве у Црној Гори, него жели да буде део једног регионалног пројекта стварања ’косовске православне цркве‘ где би наше духовно, историјско наслеђе на Косову и Метохији, наслеђе из ког је потекла и Србија и Црна Гора, припало албанским терористима. Припало би једној квази-држави насталој на геноциду, на погрому српског, црногорског народа и осталог неалбанског живља“, рекао је Кнежевић.

Мандић: Сви Срби да одговоре на насилну асимилацију Срба у ЦГ

У току је дискриминација Срба у Црној Гори и покушај власти да их насилно асимилује и томе треба интегрално и солидарно да се супротстави 10 милиона Срба ма где да живе, рекао је данас члан председништва Демократског фронта Андрија Мандић за ТВ Пинк, преноси Тањуг.

Мандић наводи да се покушава дробљење Српске православне цркве и да није реч само о питањима имовине, јер после идеје Мила Ðукановића о формирању нове православне цркве у Црној Гори, следи исто то за Косово, Босну и Херцеговину и Хрватску, где је, подсећа, Анте Павелић током Другог светског рата то већ покушао да уради.

 “Од 2006. године урадили су све што су могли против српског народа и Србије, признали лажну државу Косово, граница Србије и Црне Горе је најтврђа у Европи, дискриминишу српски народ, хоће да отимају имовину СПЦ”, рекао је он.

Кнежевић објаснио све о атентату! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА