Најновије

НЕШТО СЕ ДЕШАВА СА КИМОМ: Гардисти се распоредили под пуном опремом!

Врховна команда севернокорејске гарде недавно је интензивирала контролу над путем у граду Самијон у провинцији Рјанганг, који искључиво користи лидер те земље Ким Џонг Ун, о чијем се здрављу и даље спекулише, што наговештава да је он недавно боравио у својој вили на том подручју.

Ким Џонг Ун (Фото: ria.ru)

Врховна команда гарде изненада је 9. маја на 10 дана интензивирала контролу над ексклузивним путем који користи Ким на путу до виле.

Извор је објаснио да тим путем обично једном дневно патролира двочлани тим, али да је током наведених 10 дана на око 50 метара од улаза на пут постаљен мобилни пункт, на којем су се стражари сменивали свака два сата.

У тексту се истиче да су стражари били опремљени "ратном опремом", укључујући металне шлемове и камуфлажна одела.

НК Дејли наводи да многи становници Северне кореје током маја долазе на то подручје како би брали лековите биљке које продају Кини, као и да је локалном становништу обично дозвољено да пређу пут како би дошли до оближних планина.

Због изненадног појављивања привременог стражарског пункта и интензивиране контроле кретања на том подручју нико, међутим, није могао да се задржи у близини на више од минута.

У тексту се подсећа да је слична ситуација виђена када је Ким последњи пут спровео хитну инспекцију у Самијону.

Ове информације долазе у време док и даље није јасно због чега се севернокорејски лидер не појављује у јавности, што изазива бројне спекулације о његовом здравственом стању.

Светски медији су недељама изностили тврдње да се он након неуспеле операције налази у животној опасности или да је мртав.

Ким Џонг Ун појавио се 2. маја у јавности први пут после 20 дана пошто је присуствовао церемонији отварања једне фабрике северно од Пјонгјанга, након чега се поново повукао из јавности.

Окончана талачка криза у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА