Најновије

СОРОШ КУКА, ПРОПАО МУ ПЛАН! "То није поштено!"

Амерички милијардер и филантроп, мађарског попрекла Џорџ Сорош оценио је политику ЕУ према Италији у време пандемије Ковида 19 као погрешну и непоштену.

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

Италија је болесник Европске Уније", изјавио је Сорош у интервјуу холандском водећем дневном листу, блиском либералима "Де Телеграф" и додао да ЕУ треба да знацајније помогне Италију, не позајмицом већ бесповратном помоћи да би се опоравила од економских последица пандемије.

“Правила која је усвојила ЕУ за помоћ државама у ванредној ситуацији због пандемије коронавируса фаворизују Немачку, а посебно је непоштено према Италији, која је већ најслабија карика у ЕУ а сада је и најтеже погођена коронавирусом”, наводи Сорош.

Ова његова идеја није нова, подсећа италијанска штампа, али је важна јер Сорош поруку шаље преко интервјуа дневном листу Холандије, земље која се оштро противи у оквиру ЕУ бесповратној помоћи Италији.

Џорџ Сорош је, како пише штампа, рекао да је забринут за Италију јер се лидер десничарске партије “Лега” Матео Салвини труди да убеди Италијане како је добро да Италија напусти Европску Унију.

“Срећом популарност Салвинија је смањена од како није на власти, али његове идеје поново добијају на значају”, оценио је Сорош.

Он је скренуо пажњу да је важно да друге земље чланице ЕУ не следе примјер Енглеске која је напустила Унију, и оценио да је “Италија најевропскија од свих земаља чланица ЕУ, те да Италијани више верују Бриселу него својој влади”.

Сорош је критиковао не само садашњу позицију ЕУ према Италији (одуговлачње да одобри бесповратну помоћ за решавање последица пандемије) већ и погрешну политику Брисела према мигрантској кризи када је “Италија остављена да се сама да се бори са великим таласом миграната на својим границама 2015 године”.

Америчко-мађарски милијардер Сорош је “непријатељ број један” за велики део европске деснице, међу којима су вођа италијанске десничарске партије “Лега” Матео Салвини и мађарски премијер Виктор Орбан.

Прочитајте ОВДЕ   зашто је Америка заиста повукла ракете из Саудијске Арабије и како то може да буде искра која ће запалити Блиски исток.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА