Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ! АМЕРИ ПРАТЕ СИТУАЦИЈУ: Иран производи нови модел војног авиона!

Командант иранских ваздухопловних снага, генерал Мохамад Залбејџи, поручио је како ће Иран ускоро представити нови војни авион домаће производње. Притом је истакао како ирански развој на том подручју напредује истим темпом као и у случају других земаља, упркос санкцијама.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

- Остварили смо знатан прогрес у дизајнирању разних врста авиона, захваљујући стручњацима из наших ваздухопловних снага и са њима повезаним компанијама - рекао је Залбејџи.

Није открио када би тачно Иран требао да представи тај нови авион, ни о каквом се тачно војном авиону ради, али је истакао како ће то бити "ускоро". Као пример напретка подсетио је на ирански војни авион "Ковсар".

- Прошле године за време војне параде сви су имали прилику да виде "Ковсар" у лету. Реч је о авиону чији су системи међу најнапреднијим на свету - рекао је.

Иран је 2018. покренуо масовну производњу "Ковсара", војног авиона четврте генерације који се у потпуности производи у Ирану. Ипак, стручњаци за авионе ван Ирана нису импресионирани "Ковсаром" и наводе како је реч о већ застарелој копији америчког војног авиона "Нортроп Ф-5" (Иран не оспорава да је Ковсар направљен "по моделу" Ф-5).

Ево зашто су азијске земље прошле боље од Запада! Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало/tasnim news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА